Cuketová pomazánka je skvělá ke snídani i večeři. V tuto dobu rostou na našich zahrádkách cukety jedna radost. Tím pádem jsou dobře dostupné i na tržištích a v obchodech. Recept na cuketovou pomazánku je velmi snadný a rychlý. Díky této pomazánce si skvěle zpestříte svůj jídelníček a zároveň do sebe dostanete nějaký ten vitamín. Určitě recept zkuste a uvidíte, že si ho všichni doma hned oblíbíte. Podle tohoto receptu si připravíme opravdu velkou porci pomazánky, množství surovin si zredukujte dle své potřeby. Tento bezva recept jsme získali z Facebookové skupiny Nejlepší recepty z kuchyně. Děkujeme za něj paní Martě V.

Pro přípravu cuketové pomazánky budete potřebovat šest cuket, které nastrouháte na jemné kolečka i se slupkou, šest velkých cibulí nakrájených na měsíčky, dvě žluté papriky nakrájené na nudličky, dvě červené papriky rovněž nakrájené na nudličky, čtyři velká rajčata nakrájená na měsíčky a osm stroužků česneku, které prolisujete. Do receptu dále přijde 100 gramů kečupu, olivový olej s citrónovou příchutí, jeden hovězí bujón, tři lžíce worcesterské omáčky, sůl a mletý pepř podle chuti. Tento jednoduchý a chutný recept na pomazánku je skvělým způsobem, jak využít sezónní zeleninu a dokonale si pochutnat.

Recept na cuketovou pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • 6 mladých cuket
  • 6 cibulí
  • 2 žluté papriky
  • 2 červené papriky
  • 4 rajčata
  • 8 stroužků česneku
  • 100 g kečupu
  • 1 hovězí bujón
  • 3 lžíce worcesterské omáčky
  • sůl a pepř
  • olivový olej s citronovou příchutí

Postup přípravy

1. Nejdříve si na oleji orestujeme na měsíčky nakrájenou cibuli a poté k ní přidáme na nudličky nakrájené papriky.

2. Spolu orestujeme a následně přidáme na měsíčky nakrájená rajčata, prolisovaný česnek a dochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou.

3. Také do směsi přidáme kečup a bujón.

4. Nakonec do pánve přidáme na jemná kolečka nastrouhanou cuketu i se slupkou a vše kvalitně promícháme.

5. Podusíme, dokud není všechna zelenina dobře měkká a hotovou pomazánku dáme zchladnout.

6. Podáváme na topince nebo na chlebu s máslem.

Cuketová pomazánka na topince.
Zdroj obrázku: Marťa V. – Nejlepší recepty z kuchyně, Cuketová pomazánka na topince.

Zdravotní benefity cukety

Cuketa.
Zdroj obrázku: depositphotos, Cuketa.

Pomazánka je nejen chutná a trvanlivá. Nese s sebou spoustu zdravotních benefitů. Pokud se zaměříme na hlavního hrdinu pomazánky, cuketu, zjistíme, že jde o velmi vydatnou a zdravou zeleninu.

Cuketa je nízkokalorická zelenina s velkým množstvím vitamínů C a A. Obsahuje také hodně minerálů, hořčíku a draslíku. Celkově přispívá k našemu zdraví a vitalitě.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest