5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Není snad nikdo, kdo by neměl čas od času chuť na pizzu. My si zde dnes připravíme domácí pepperoni pizzu. Smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, olej a vodu, vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho hodinu vykynout. Mezitím si připravíme rajčatové sugo z rozvařených rajčat, soli a pepře. Těsto rozválíme, potřeme sugem, přidáme pepperoni salám a další oblíbené suroviny a pečeme při 200 °C asi 10–15 minut.

Autor a obrázek: Michal B., Domácí pepperoni pizza

Recept na Domácí pizzu pepperoni

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 hodina
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 1 pizza
Máte chuť na pizzu? Připravte si domácí pepperoni pizzu na které si výborně pochutnáte

Potřebné vybavení

  • Plech
  • Trouba

Suroviny

Těsto:

  • 2 a 1/2 hrnku Hladká mouka
  • 1 hrnek Vlažná voda
  • 1 polévková lžíce Slunečnicový olej
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1/2 polévkové lžíce Cukr
  • 1 polévková lžíce Sušené droždí

Přísady na pizzu pepperoni:

  • 6 ks Rajčata (střední velikost)
  • 1 ks Paprika
  • 100 g Pepperoni salám
  • 1 čajová lžička Sůl
  • 1 čajová lžička Pepř

Postup 

  • Ve větší míse smícháme metlou důkladně 2 a půl hrnku hladké mouky, sůl, cukr a sušené droždí.
  • Do promíchané sypké směsi přidáme následně lžíci slunečnicového oleje a hrnek vlažné vody.
  • Hmotu důkladně prohněteme a vytvoříme postupně nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu vykynout.
  • Mezitím si připravíme tzv. rajčatové sugo, neboli základ z rajčat, kterým potřeme posléze pizzu.
  • Do rozpálené pánve bez jakéhokoliv tuku přidáme nahrubo nakrájených 5 středně velkých rajčat, která necháme úplně rozvařit.
  • Do rozvařených rajčat přidáme čajovou lžičku soli, pepře, promícháme a necháme vychladnout.
  • Po hodině, kdy nám těsto vykynulo, ho rozválíme na kulatý tvar pizzy (pizza nemusí být rozválená úplně na tenko).
  • Na takto rozválenou pizzu naneseme po celém povrchu rajčatové sugo, na které vrstvíme dle chuti pepperoni salám, na měsíčky nakrájenou papriku či zbylé neuvařené rajče.
  • Pizzu pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 200 °C zhruba 10/15 minut, dokud nemá zlatavé okraje.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Michal Běhounek
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: domácí pizza, pizza, pizza pepperoni


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest