5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Není snad nikdo, kdo by neměl čas od času chuť na pizzu. My si zde dnes připravíme domácí pepperoni pizzu, tedy pizzu s pikantním salámem, paprikou a dalšími dobrotami. Smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, olej a vodu. Vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho hodinu vykynout. Mezitím si připravíme rajčatové sugo z rozvařených rajčat, soli a pepře. Těsto rozválíme, potřeme sugem, přidáme pepperoni salám a další oblíbené suroviny a pečeme při 200°C asi 10–15 minut.

Autor a foto: Michal Běhounek, Domácí pepperoni pizza

Recept na Domácí pizzu pepperoni

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 1 hodina
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 1 pizza
Máte chuť na pizzu? Připravte si domácí pepperoni pizzu na které si výborně pochutnáte

Potřebné vybavení

  • Plech
  • Trouba

Suroviny

Těsto:

  • 2 a 1/2 hrnku Hladká mouka
  • 1 hrnek Vlažná voda
  • 1 polévková lžíce Slunečnicový olej
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1/2 polévkové lžíce Cukr
  • 1 polévková lžíce Sušené droždí

Přísady na pizzu pepperoni:

  • 6 ks Rajčata (střední velikost)
  • 1 ks Paprika
  • 100 g Pepperoni salám
  • 1 čajová lžička Sůl
  • 1 čajová lžička Pepř

Postup 

  • Ve větší míse smícháme metlou důkladně 2 a půl hrnku hladké mouky, sůl, cukr a sušené droždí.
  • Do promíchané sypké směsi přidáme následně lžíci slunečnicového oleje a hrnek vlažné vody.
  • Hmotu důkladně prohněteme a vytvoříme postupně nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu vykynout.
  • Mezitím si připravíme tzv. rajčatové sugo, neboli základ z rajčat, kterým potřeme posléze pizzu.
  • Do rozpálené pánve bez jakéhokoliv tuku přidáme nahrubo nakrájených 5 středně velkých rajčat, která necháme úplně rozvařit.
  • Do rozvařených rajčat přidáme čajovou lžičku soli, pepře, promícháme a necháme vychladnout.
  • Po hodině, kdy nám těsto vykynulo, ho rozválíme na kulatý tvar pizzy (pizza nemusí být rozválená úplně na tenko).
  • Na takto rozválenou pizzu naneseme po celém povrchu rajčatové sugo, na které vrstvíme dle chuti pepperoni salám, na měsíčky nakrájenou papriku či zbylé neuvařené rajče.
  • Pizzu pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 200 °C zhruba 10/15 minut, dokud nemá zlatavé okraje.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Michal Běhounek
Chod: Hlavní chod
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: domácí pizza, domácí sugo, paprika, pikantní pizza,, pizza, pizza pepperoni, salám, salámová pizza

5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest