Není snad nikdo, kdo by neměl čas od času chuť na pizzu. My si zde dnes připravíme domácí pepperoni pizzu. Smícháme mouku, sůl, cukr, droždí, olej a vodu, vypracujeme nelepivé těsto a necháme ho hodinu vykynout. Mezitím si připravíme rajčatové sugo z rozvařených rajčat, soli a pepře. Těsto rozválíme, potřeme sugem, přidáme pepperoni salám a další oblíbené suroviny a pečeme při 200 °C asi 10–15 minut.
Recept na Domácí pizzu pepperoni
Máte chuť na pizzu? Připravte si domácí pepperoni pizzu na které si výborně pochutnáte
Potřebné vybavení
- Plech
- Trouba
Suroviny
Těsto:
- 2 a 1/2 hrnku Hladká mouka
- 1 hrnek Vlažná voda
- 1 polévková lžíce Slunečnicový olej
- 1 polévková lžíce Sůl
- 1/2 polévkové lžíce Cukr
- 1 polévková lžíce Sušené droždí
Přísady na pizzu pepperoni:
- 6 ks Rajčata (střední velikost)
- 1 ks Paprika
- 100 g Pepperoni salám
- 1 čajová lžička Sůl
- 1 čajová lžička Pepř
Postup
- Ve větší míse smícháme metlou důkladně 2 a půl hrnku hladké mouky, sůl, cukr a sušené droždí.
- Do promíchané sypké směsi přidáme následně lžíci slunečnicového oleje a hrnek vlažné vody.
- Hmotu důkladně prohněteme a vytvoříme postupně nelepivé těsto, které necháme na teplém místě 1 hodinu vykynout.
- Mezitím si připravíme tzv. rajčatové sugo, neboli základ z rajčat, kterým potřeme posléze pizzu.
- Do rozpálené pánve bez jakéhokoliv tuku přidáme nahrubo nakrájených 5 středně velkých rajčat, která necháme úplně rozvařit.
- Do rozvařených rajčat přidáme čajovou lžičku soli, pepře, promícháme a necháme vychladnout.
- Po hodině, kdy nám těsto vykynulo, ho rozválíme na kulatý tvar pizzy (pizza nemusí být rozválená úplně na tenko).
- Na takto rozválenou pizzu naneseme po celém povrchu rajčatové sugo, na které vrstvíme dle chuti pepperoni salám, na měsíčky nakrájenou papriku či zbylé neuvařené rajče.
- Pizzu pečeme na pečícím papíře v troubě rozpálené na 200 °C zhruba 10/15 minut, dokud nemá zlatavé okraje.
Nejlepší recepty z kuchyně
Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší recepty z kuchyně!