Kakao a třešně – to je dvojice, která je nesmrtelná. Kakao dezertu dodává výraznou, lehce nahořklou chuť, zatímco třešně přidávají nakyslou a svěží tóny, která se ke tmavému korpusu skvěle hodí. V receptu používám čerstvé, vypeckované třešně, ale pokud zvolíte kompotované, nezapomeňte je pečlivě nechat okapat, aby dezert nebyl zbytečně moc mokrý.

Vzhled hraje u tohoto dezertu významnou roli. Kontrast tmavého kakaového základu, bílého krému a sytě červených třešní vytváří nádhernou kombinaci. Nejdůležitějším aspektem dezertu je však reálná doba, za kterou ho zvládneme připravit. Do 15 minut máte hotovo!

Recept na rychlý kakaový dezert s krémem a třešněmi

Ingredience na těsto

  • 120 g cukru
  • 100 g mouky
  • 20 g rostlinného oleje
  • 4 vejce
  • 25 g kakaa
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva

Ovoce na dezert:

  • 60 g cukru
  • 300 g třešní
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • 100 ml vody

Ingredience na krém:

  • 100 g cukru
  • 700 g smetany 33%
  • 3 lžičky želatiny
  • 60 ml vody

Ingredience navíc:

  • 150 g čokolády
  • 75 g másla

Třešňová polévka za studena – osvěžující specialita do horkých dní

Postup přípravy korpusu

1. Nejdříve si spolu ušleháme vejce, cukr a sůl do světlé pěny.

2. Samostatně smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva a tyto suché ingredience postupně zapracujeme do vaječné směsi – vypracujeme těsto.

3. Ještě přidáme olej a dobře promícháme.

4. Těsto nalejeme do plechu vyloženého pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.

Příprava ovocné náplně

1. V pánvi zahříváme třešně s cukrem a jakmile pustí šťávu, přimícháme směs kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě.

Obrázek receptu na Kakaovo-třešňový dezert s krémem.
Zdroj: DieBestenRezepte, Třešně svaříme s cukrem.

2. Za stálého míchání vaříme ještě asi 3 minuty do zhoustnutí a poté směs přendáme do mísy.

3. Třešně nyní rozmixujeme tyčovým mixérem a potom přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice.

Krém a dokončení

1. Hotový korpus rozpůlíme na 2 pláty a 1 z nich položíme na servírovací tác.

2. Želatinu si rozmícháme ve vodě a samostatně si vyšleháme smetanu s cukrem.

3. Do šlehačky zamícháme želatinu a hotový krém rovnoměrně naneseme na připravený plát korpusu.

4. Pomoci cukrářského sáčku nyní na krém naneseme vychlazený třešňový džem a mírně do něj zapracujeme špejlí.

Obrázek receptu na kynuté záviny se čtyřmi náplněmi.

Tradiční závin ve čtyřech podobách – makový, ořechový, jablečný a višňový

Obrázek receptu na Kakaovo-třešňový dezert s krémem.
Zdroj: DieBestenRezepte, Třešně mírně zamícháme do krému.

5. Naneseme další vrstvu krému, uhladíme a opět ozdobíme třešňovou náplní.

6. Na vrch položíme druhý plát korpusu a dáme na 4 hodiny do lednice.

7. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s máslem a vytvoříme polevu.

8. Vychlazený dort naporcujeme a následně polejeme polevou.

Obrázek receptu na Kakaovo-třešňový dezert s krémem.
Zdroj: DieBestenRezepte, Kakaovo-třešňový dezert s krémem: 15-ti minutová fantazie.

Luxus na talíři během pár minut

Dobrota po obědě nebo dort k výročí či narozeninám? Je to jedno, důležitá je nezaměnitelná chuť, kterou si budete dlouho pamatovat. Dezert je vynikající k šálku hořké kávy a u dětí si rozumí i se sklenicí čerstvého mléka. Uvidíte, že se budou všichni oblizovat!

Obrázek receptu na Čokoládovo višňové Řezy bolero

Čokoládovo višňové řezy Bolero: Slavnostní řezy s jemným krémem a kakaovým korpusem

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest