Cesta k originální chuti je nevyzpytatelná. Představte si, že vám nabízíme dosud nepoznanou chuťovou strukturu z obyčejných a běžně dostupných surovin. Tak bychom popsali smažené krokety z bramborové ze smetanové bramborové kaše se dvěma druhý sýrů, přiostřeno jalapeño papričkou, se slaninou a cibulkou a vše obalené ve strouhance. Celý pokrm je velmi vydatný a naplňující potřebu po teplé večeři, kterou si oblíbí celá rodina. Chuť smetanové bramborové kaše, kvalitních sýrů a nádechu jalapeña vám zajistí opravdu delikátní chuťovku jen tak na zobání nebo například k večeři.

Recept na smažené koule z obalované bramborové kaše

Délka přípravy 20 minut, délka vaření 40 minut. 30 kusů.

Recept na chutné smažené koule z bramborové kaše s jalapeňos
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Smažené koule z bramborové kaše

Ingredience pro přípravu

  • 3 velké brambory
  • 1/2 hrnku másla
  • 1/4 hrnku zakysané smetany
  • 1 jalapeño paprička
  • slanina
  • 1 hrnek nastrouhaného čedaru ideálně v pikantní variantě
  • 1 hrnek sýru Monterey Jack (alternativně lze použít tvrdou mozzarellu)
  • 1/4 hrnku zelené cibulky
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička soli se sušeným česnekem
  • 1/2 lžičky koření Slap Ya Mama (dle originální receptury, alternativně jiné chilli koření)
  • 1 hrnek mouky
  • 1 hrnek podmáslí
  • 1 vejce
  • 2 hrnky panko strouhanky
  • rostlinný olej

Postup přípravy

Recept na chutné smažené koule z bramborové kaše s jalapeňos
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Smažené koule z bramborové kaše

1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu nakrájené brambory a jemně nakrájenou jalapeño papričku.

2. Jakmile jsou brambory měkké, slejeme vodu a přidáme k nim máslo, zakysanou smetanu, černý pepř, sůl s česnekem a chilli koření.

3. Vše řádně promícháme a následně přidáme oba nastrouhané sýry a nakrájenou slaninu.

4. Nadrobno si nakrájíme také zelenou cibulku a vše opět dobře promícháme.

5. Jakmile směs vychladne, pomocí lžíce vytvarujeme kuličky o průměru přibližně 2,5 cm.

Nejlepší recepty z kuchyně

6. V pánvi nebo fritéze si rozpálíme olej na přibližně 190°C – 200°C a v menší misce si smícháme podmáslí s vejcem.

7. Každou kouli obalíme v mouce, následně ve směsi z podmáslí a nakonec v panko strouhance.

8. Koule smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Obalované koule z bramborové směsi.
Zdroj obrázku: thatovenfeelin, Obalované koule z bramborové směsi.

Použití panko strouhanky

Pokud jste se nikdy nesetkali s panko strouhankou, určitě ji vyzkoušejte. Jde o japonský typ strouhanky vyrobené ze speciálního bílého chleba. Má jednu nespornou výhodu, díky který se rychle rozmohla po celém světě. Během smažení totiž zdaleka nenasákne tolik tuku, což je vítaná vlastnost.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest