Rarášků z kuřecího masa najdeme v české gastronomii spoustu. Těmi nejznámějšími jsou asi v pivním nebo bramborovém těstíčku. Podle tohoto šikovného receptu si dnes ale připravíme delikátní rarášky v sýrovém těstíčku. Naše děti mají tyto nejraději. Jsou jemnější a disponují více chutěmi. Tvrdý sýr do těstíčka použijte dle svých chuťových preferencí, od toho se odrazí výsledná chuť celého jídla. My s oblibou používáme Goudu, ale umím si představit také cheddar, mozzarellu nebo tradiční Eidam. Samozřejmě k raráškům potřebujeme přílohu, doporučuji bramborovou kaši nebo brambory s máslem.
Recept na kuřecí rarášky v sýrovém těstíčku
Ingredience pro přípravu
- kuřecí prsa nebo stehna
- tvrdý sýr
- 3 vejce
- česnek
- sůl a pepř
- bylinky
- kukuřičný nebo bramborový škrob
- olej
- jarní cibulka
Postup přípravy
1. Maso si nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme a přidáme česnek dle chuti.
2. Přidáme nakrájenou jarní cibulku a nasekané čerstvé bylinky např. petrželku a medvědí česnek.
3. Promícháme a přidáme vejce a škrob tak, abychom měli kašovitou konzistenci.
4. Dále přisypeme nastrouhaný tvrdý sýr dle chuti a dobře promícháme.
5. V pánvi si rozpálíme olej a postupně vkládáme do horkého oleje naložené maso v těstíčku.
6. Smažíme dozlatova cca 4 minuty z každé strany a odkládáme na papírové ubrousky, abychom ze zbavili přebytečného tuku,
7. Podáváme s bramborami nebo bramborovou kaší.
Nevážíme, vše od oka!
Možná jste si všimli, že nikde neudáváme v tomto receptu množství surovin, kromě vajec. Toto těstíčko snadno připravíte od oka a podle chuti. Každému chutná něco jiného. Někdo má raději pikantnější, někdo více sýrové. 3 vejce byly použité na cca 650 g kuřecího masa, ale na množství ani tak nesejde. Hlavně aby vám chutnalo!