Znáte jogurtovou marinádu na maso? Díky jogurtové marinádě zůstane maso při smažení velice jemné, křehké a šťavnaté a řízky budou mít křupavou kůrčičku. Jogurt totiž obsahuje kyselinu mléčnou a další enzymy, které maso udělají křehkým a udrží jej šťavnaté.
Rádi byste tyto řízečky něčím trochu ozvláštnili či zvýraznili? Pokud chcete řízečky pikantní , přidejte do marinády chilli nebo kari koření, pro více chutí můžete přidat voňavé bylinky, pro největší křupavost zkuste použít kukuřičné lupínky místo strouhanky. A pokud byste chtěli naše dnešní řízky připravit zdravě, upečte je v troubě na pečícím papíru místo smažení v tuku. Olejem je pouze lehce postříkejte. Přejeme vám křupavou chuť.
Recept na křehké řízky v jogurtové marinádě
Ingredience na přípravu kuřecích řízků naložených v jogurtu
- 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky bez kosti)
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 vejce
- 1 stroužek česneku
- grilovací koření
- sladká paprika
- sůl a pepř + koření dle chuti
- strouhanka na obalení
- tuk na smažení

Nakládané vepřové řízky: Příprava vepřových řízků v aromatické jogurtové marinádě
Postup přípravy kuřecích řízků v jogurtové marinádě
1. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, vejce, grilovací koření, papriku, případně koření dle vaší chuti.
2. Řízky osolíme a opepříme, vložíme do jogurtové marinády a necháme do druhého dne marinovat v lednici.
3. Druhý dne řízky obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran do zlatova. Řízky pečené v troubě pečeme na 200 stupních asi 20 minut.
Servírování
K řízečkům podáváme oblíbenou bramborovou kaši a zeleninový salát, nebo přílohu dle chuti.
