Znáte jogurtovou marinádu na maso? Díky jogurtové marinádě zůstane maso při smažení velice jemné, křehké a šťavnaté a řízky budou mít křupavou kůrčičku. Jogurt totiž obsahuje kyselinu mléčnou a další enzymy, které maso udělají křehkým a udrží jej šťavnaté.

Rádi byste tyto řízečky něčím trochu ozvláštnili či zvýraznili? Pokud chcete řízečky pikantní , přidejte do marinády chilli nebo kari koření, pro více chutí můžete přidat voňavé bylinky, pro největší křupavost zkuste použít kukuřičné lupínky místo strouhanky. A pokud byste chtěli naše dnešní řízky připravit zdravě, upečte je v troubě na pečícím papíru místo smažení v tuku. Olejem je pouze lehce postříkejte. Přejeme vám křupavou chuť.

Recept na křehké řízky v jogurtové marinádě

Ingredience na přípravu kuřecích řízků naložených v jogurtu

  • 500 g kuřecího masa (prsa nebo stehenní řízky bez kosti)
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 stroužek česneku
  • grilovací koření
  • sladká paprika
  • sůl a pepř + koření dle chuti
  • strouhanka na obalení
  • tuk na smažení
Obrázek receptu na nakládané vepřové řízky v bílém aromatickém jogurtu.

Nakládané vepřové řízky: Příprava vepřových řízků v aromatické jogurtové marinádě

Postup přípravy kuřecích řízků v jogurtové marinádě

1. V misce smícháme jogurt, prolisovaný česnek, vejce, grilovací koření, papriku, případně koření dle vaší chuti.

2. Řízky osolíme a opepříme, vložíme do jogurtové marinády a necháme do druhého dne marinovat v lednici.

3. Druhý dne řízky obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran do zlatova. Řízky pečené v troubě pečeme na 200 stupních asi 20 minut.

Obrázek receptu na Křehké řízečky v jogurtové marinádě
Řízečky obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném tuku.

Servírování

K řízečkům podáváme oblíbenou bramborovou kaši a zeleninový salát, nebo přílohu dle chuti.

Obrázek receptu na Řízky v páře? O takových jste také ještě neslyšeli?

Netradiční řízky v páře podle našich babiček: šťavnatá klasika trochu jinak

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest