Pomazánek existuje velké množství, ale dobré nápady na pomazánky vždycky uvítáme. Jednou z takových je pomazánka z anglické slaniny, na které si pochutnáte na chlebíčcích, jednohubkách, chlebu, v bagetě atd. Jakmile ji jednou ochutnáte, stane se součástí vašich svačin nebo snídaní. Je plná skvělých chutí a v kombinaci s čerstvým pečivem tvoří vynikající pochoutku. Pomazánek není prostě nikdy dost a je vhodné občas různé pomazánky střídat, aby nám nezevšedněly. Takže pokud nevíte co dětem ke svačině do školy, zde je skvělý nápad!

Recept na slaninovou pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • 130 g anglické slaniny
  • 3 vařená vejce
  • 60 g tvrdého sýra
  • 60 g másla
  • 4 menší kyselé okurky
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 lžička hořčice
  • sůl a pepř
  • cibule, majonéza a petrželka na ozdobu

Postup přípravy

1. Nejdříve si do misky na plátky nakrájíme máslo a dáme ho pod mlýnek na maso.

2. V mlýnku poté semeleme 3 uvařená vejce přímo k máslu a následně okurky hned po vejcích.

V mlýnku poté semeleme 3 uvařená vejce přímo k máslu.
Zdroj obrázku: Jana C., V mlýnku poté semeleme 3 uvařená vejce přímo k máslu.

3. Dále mlýnkem proženeme anglickou slaninu opět rovnou do misky s máslem.

Dále mlýnkem proženeme anglickou slaninu opět rovnou do misky s máslem.
Zdroj obrázku: Jana C., Dále mlýnkem proženeme anglickou slaninu opět rovnou do misky s máslem.

4. Nakonec do mlýnku dáme tvrdý sýr a nameleme ho do mísy k ostatním surovinám.

5. Do misky dále přidáme majonézu, plnotučnou hořčici, sůl, pepř a dobře promícháme vidličkou.

Ochutíme a promícháme.
Zdroj obrázku: Jana C., Ochutíme a promícháme.

6. Ochutnáme a případně ještě dochutíme.

7. Pomazánku natřeme na nakrájené čerstvé pečivo a dozdobíme nakrájenou červenou cibulí, trochou majonézy a petrželkou.

Víte, že…?

U nás běžně a hojně prodávaná anglická slanina je mnohem masitější a méně tuková, nežli americká slanina? Anglická slanina má mnohem výraznější chuť a vyšší podíl masa. Anglická slanina se před uzením dobře osolí, což prodlužuje její trvanlivost. Vyrábí se z vepřového bůčku nebo krkovičky.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest