Pomazánek existuje velké množství, ale dobré nápady na pomazánky vždycky uvítáme. Jednou z takových je pomazánka z anglické slaniny, na které si pochutnáte na chlebíčcích, jednohubkách, chlebu, v bagetě atd. Jakmile ji jednou ochutnáte, stane se součástí vašich svačin nebo snídaní. Je plná skvělých chutí a v kombinaci s čerstvým pečivem tvoří vynikající pochoutku. Pomazánek není prostě nikdy dost a je vhodné občas různé pomazánky střídat, aby nám nezevšedněly. Takže pokud nevíte co dětem ke svačině do školy, zde je skvělý nápad!
Recept na slaninovou pomazánku
Ingredience pro přípravu
- 130 g anglické slaniny
- 3 vařená vejce
- 60 g tvrdého sýra
- 60 g másla
- 4 menší kyselé okurky
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- sůl a pepř
- cibule, majonéza a petrželka na ozdobu
Postup přípravy
1. Nejdříve si do misky na plátky nakrájíme máslo a dáme ho pod mlýnek na maso.
2. V mlýnku poté semeleme 3 uvařená vejce přímo k máslu a následně okurky hned po vejcích.
3. Dále mlýnkem proženeme anglickou slaninu opět rovnou do misky s máslem.
4. Nakonec do mlýnku dáme tvrdý sýr a nameleme ho do mísy k ostatním surovinám.
5. Do misky dále přidáme majonézu, plnotučnou hořčici, sůl, pepř a dobře promícháme vidličkou.
6. Ochutnáme a případně ještě dochutíme.
7. Pomazánku natřeme na nakrájené čerstvé pečivo a dozdobíme nakrájenou červenou cibulí, trochou majonézy a petrželkou.
Víte, že…?
U nás běžně a hojně prodávaná anglická slanina je mnohem masitější a méně tuková, nežli americká slanina? Anglická slanina má mnohem výraznější chuť a vyšší podíl masa. Anglická slanina se před uzením dobře osolí, což prodlužuje její trvanlivost. Vyrábí se z vepřového bůčku nebo krkovičky.