Připravte pro celou rodinu masové karbanátky se zeleninou a zapečené s lahodnou smetanovou přikrývkou. Kombinace rozmanitých chutí vás hned zaujme a vykouzlí úsměv na tváři. Jde o plnohodnotný oběd nebo večeři, který je skvělou volbou pro pohoštění vaší návštěvy. Variantu mletého masa si zvolte podle sebe, zda mix vepřového a hovězího či pouze hovězí mleté maso. Určitě recept zkuste a s největší pravděpodobností bude stálicí na vašem obědovém menu.

Recept na zapečené karbanátky se zeleninou

Délka pečení v troubě 35 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 600 g mletého masa
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1/2 hlávky zelí
  • 2 stroužky česneku
  • sůl a pepř
  • koriandr
  • 6 lžic zakysané smetany
  • 2 rajčata
  • 1 lžička cukru
  • hladkolistá petržel

Postup přípravy

1. Nejdříve si nadrobno nakrájíme 1 cibuli a nahrubo nastrouháme mrkev.

2. Cibuli orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem a přidáme nastrouhanou 1 mrkev.

3. Během smažení občas promícháme a mezitím si na nudličky nakrájíme zelí.

4. Zelí přisypeme k mrkvi na pánvi a promícháme.

Zelí přisypeme k mrkvi na pánvi a promícháme.
Zdroj obrázku: Lecker schnell, Zelí přisypeme k mrkvi na pánvi a promícháme.

5. Trochu osolíme a směs dáme do misky.

6. Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem a prolisovaným česnekem.

Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem a prolisovaným česnekem.
Zdroj obrázku: Lecker schnell, Přidáme mleté maso, které osolíme, opepříme a dochutíme koriandrem a prolisovaným česnekem.

7. Vypracujeme masovo-zeleninovou směs a v rukách vytvoříme masové koule nebo šišky.

8. Na pánvi nyní rozpálíme olej a masové koule smažíme dozlatova z každé strany.

Na pánvi nyní rozpálíme olej a masové koule smažíme dozlatova z každé strany.
Zdroj obrázku: Lecker schnell,Na pánvi nyní rozpálíme olej a masové koule smažíme dozlatova z každé strany.

9. Orestované masové koule vyndáme na talíř a nadrobno nakrájíme další 1 cibuli.

10. Cibuli si dáme opět smažit na rozpálenou pánev s olejem a nastrouháme další mrkev.

11. Mrkev přidáme k cibuli na pánev a promícháme.

12. Dále si rajčata nastrouháme na hrubém struhadle, tím získáme v podstatě pyré, které přidáme k cibuli a mrkvi do pánve.

13. Za stálého míchání vaříme 10 minut a během toho osolíme, opepříme a přidáme cukr.

14. Promícháme a přidáme smetanu, kterou do zeleninové směsi zapracujeme.

Promícháme a přidáme smetanu, kterou do zeleninové směsi zapracujeme.
Zdroj obrázku: Lecker schnell, Promícháme a přidáme smetanu, kterou do zeleninové směsi zapracujeme.

15. Zapékací mísu vymažeme olejem a vyskládáme do ní karbanátky.

16. Karbanátky přelijeme zeleninovou směsí se smetanou a dáme péct do trouby na 190°C na 35 minut.

17. Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

Tipy na vylepšení

Pokud chcete, vytáhněte pekáč o 5 minut dříve z trouby a posypte jídlo nastrouhaným sýrem. Pokrm bude více lahodný, ale také kaloričtější. V obou případech jde o výživné a oblíbené jídlo.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest