5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tato zeleninová polévka je výbornou volbou pro zdravý, ale zároveň výživný oběd. Obsahuje různé druhy zeleniny, jako je cibule, celer, paprika a cuketa, spolu s bílými fazolemi a těstovinami. Kombinace zeleninového vývaru a sušeného tymiánu dodává polévce bohatou chuť. Polévka je navíc nízkokalorická a plná živin, což ji činí skvělou volbou pro ty, kteří dbají na svou postavu.

Začněte tím, že na olivovém oleji orestujete cibuli, česnek a celer do změknutí. Přidejte papriku, rajče a cuketu a chvíli restujte. Poté zalijte zeleninovým vývarem a přidejte bobkový list. Po přidání těstovin a bílých fazolí vařte asi 10 minut, dokud zelenina a těstoviny nejsou měkké. Polévku dochuťte solí, sušeným tymiánem a parmazánem.

Zdroj obrázku: Zdrowe Przepisy, Vaření polévky na spalování

Recept na bohatou zeleninovou polévku plnou chutí a barev

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 6 porcí
Zeleninová polévka s cuketou, fazolemi a těstovinami a další zeleninou – rychlá a zdravá volba pro zdravý oběd, který zasytí.

Potřebné vybavení

  • Struhadlo
  • Hrnec

Suroviny

  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stonky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 rajče
  • 1 cuketa
  • 100 g hrášku
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 60 g těstovin
  • sůl, sušený tymián (podle chuti)
  • strouhaný parmazán

Postup 

  • Na olivovém oleji orestujte cibuli, česnek a celer do změknutí.
    Zelenina na polévku

    Zdroj obrázku: Zdrowe Przepisy, Základ polévky

  • Přidejte nakrájenou papriku, rajče a cuketu, chvíli restujte.
  • Přilijte zeleninový vývar, přidejte bobkový list a nechte polévku chvíli vařit.
  • Přidejte těstoviny, bílý hrášek, fazole a vařte 10 minut, dokud vše nezměkne.
  • Dochutíme solí, tymiánem a podáváme se strouhaným parmazánem.
    Polévka

    Zdroj obrázku: Zdrowe Przepisy, Polévka na spalování tuků

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Polévka
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: cuketa, Hrášek, parmezán, spalování tuků, zelenina, zeleninová polévka, zeleninový vývar
Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!

5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest