Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tato zeleninová polévka je výbornou volbou pro zdravý, ale zároveň výživný oběd. Obsahuje různé druhy zeleniny, jako je cibule, celer, paprika a cuketa, spolu s bílými fazolemi a těstovinami. Kombinace zeleninového vývaru a sušeného tymiánu dodává polévce bohatou chuť. Polévka je navíc nízkokalorická a plná živin, což ji činí skvělou volbou pro ty, kteří dbají na svou postavu.

Začněte tím, že na olivovém oleji orestujete cibuli, česnek a celer do změknutí. Přidejte papriku, rajče a cuketu a chvíli restujte. Poté zalijte zeleninovým vývarem a přidejte bobkový list. Po přidání těstovin a bílých fazolí vařte asi 10 minut, dokud zelenina a těstoviny nejsou měkké. Polévku dochuťte solí, sušeným tymiánem a parmazánem.

Zdroj obrázku: Zdrowe Przepisy, Vaření polévky na spalování

Recept na bohatou zeleninovou polévku plnou chutí a barev

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 6 porcí
Zeleninová polévka s cuketou, fazolemi a těstovinami a další zeleninou – rychlá a zdravá volba pro zdravý oběd, který zasytí.

Potřebné vybavení

  • Struhadlo
  • Hrnec

Suroviny

  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 2 stonky celeru
  • 3 stroužky česneku
  • 1,5 litru zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 1 červená sladká paprika
  • 1 rajče
  • 1 cuketa
  • 100 g hrášku
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 60 g těstovin
  • sůl, sušený tymián (podle chuti)
  • strouhaný parmazán

Postup 

  • Na olivovém oleji orestujte cibuli, česnek a celer do změknutí.
    Zelenina na polévku

    Zdroj obrázku: Zdrowe Przepisy, Základ polévky

  • Přidejte nakrájenou papriku, rajče a cuketu, chvíli restujte.
  • Přilijte zeleninový vývar, přidejte bobkový list a nechte polévku chvíli vařit.
  • Přidejte těstoviny, bílý hrášek, fazole a vařte 10 minut, dokud vše nezměkne.
  • Dochutíme solí, tymiánem a podáváme se strouhaným parmazánem.
    Polévka

    Zdroj obrázku: Zdrowe Przepisy, Polévka na spalování tuků

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Polévka
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: cuketa, Hrášek, parmezán, spalování tuků, zelenina, zeleninová polévka, zeleninový vývar
Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest