Kdo je milovníkem hub, zejména bedel, tak jako já, určitě si tuto houbovou pochoutku vyzkouší a zamiluje. Myslím, že by se určitě hodila i z masáků, protože jsem letos opětovně zkonstatovala, že masák – přesněji Muchomůrka růžová je ještě o dost chutnější než Bedla vysoká.

Tato pikantní směs z bedel na topinkách je prostě poctivá chuť podzimu, která potěší každého milovníka hub a ostrého jídla. Tahle jednoduchá, ale výborná směs se skvěle hodí na čerstvě osmažené topinky ať už jako vydatná večeře, nebo svačina po výšlapu lesem. Chci pouze upozornit na to, že pokud směs budete připravovat z masáků, ty každopádně potřebují delší tepelnou úpravu. Takže na to si dávejte velký pozor! A samozřejmě si musíte druhem hub být jistí.

Recept na topinky s ďábelskou bedlovou směsí

Ingredience potřebné k přípravě Bedlového tataráku po Česku

  • 2 velké klobouky Bedly vysoké
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 rajčata
  • sůl a pepř dle chuti
  • špetka feferonky
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • trochu oleje

Postup přípravy směsi

1. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na proužky nakrájenou bedlu, rajčata, feferonku a plátky česneku, Zakápneme vodou a dusíme do vyvaření vody. Poté přidáme ostatní ingredience a vše prohřejeme.

Na směs použijeme klobouk bedly Vysoké.
Foto: Cooky.cz, Na směs použijeme klobouk bedly Vysoké.

2. Směs podáváme na topince potřené česnekem.

Nejlepší je hned čerstvá a teplá. Druhem hub si musíte být vždycky jistí!!!

Houbová polévka ze žampiónů s bramborem

Poctivá Houbová polévka s bramborami

Chutné kuřecí stehno pečené s houbami, cibulí, česnekem a máslem.

Kuřecí stehna pečená na másle, houbách, cibuli a česneku

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest