Bábovka sama o sobě patří mezi nejoblíbenější moučníky v české gastronomii. V první řadě je velmi jednoduchá a nenáročná na suroviny. Také zajímavě vypadá a hodí se ke kávě nebo jen tak ke svačině. My si dnes upečeme méně tradiční variantu bábovky. Oproti klasické bábovce je rozkrojená jako dortový korpus a je plněná broskvovým krémem.

Bábovka plněná krémem vypadá jako dort už na první pohled. Stačí přidat pár svíček a máte parádní a rychlý recept na slavnostní pohoštění pro oslavence. Broskvový krém navíc bábovku fantasticky osvěží. A nejlepší na tom je, že tenhle zákusek zvládnete vykouzlit i bez cukrářského diplomu nebo poháru z cukrářské soutěže.

Recept na plněnou bábovku s krémem z broskví

Ingredience pro přípravu těsta

  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 80 g cukru
  • 20 ml oleje
  • 80 g mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

Ingredience pro přípravu krému

  • 200 g konzervovaných broskví
  • 2 žloutky
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu
  • šťáva z 1 citronu
  • 80 g kondenzovaného mléka
  • 100 g sýra ricotta
  • 100 ml smetany ke šlehání
Obrázek receptu na dezert Citrónovo-jogurtová bábovka – nadýchaná jako obláček

Citrónovo-jogurtová bábovka – nadýchaná jako obláček

Postup přípravy bábovky

1. Vejce si vyšleháme se špetkou soli do světlé pěny a během šlehání postupně přisypeme cukr.

2. Do pěny zapracujeme nejdříve olej a poté mouku s práškem do pečiva.

3. Vypracujeme jemné těsto a nelijeme ho do bábovkové formy vymazané máslem.

Obrázek receptu na bábovku plněnou broskvovým krémem.
Zdroj: herzhaftesessen, Vypracujeme těsto na bábovku.

4. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 15 – 20 minut.

5. Broskve necháme odkapat a poté je nakrájíme na malé kostičky. Šťávu si necháme.

6. Nakrájené broskve i šťávu z konzervy dáme do rendlíku a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.

Tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.
Zdroj: herzhaftesessen, Tyčovým mixérem rozmixujeme na pyré.

7. K broskvím přidáme žloutky a metličkou promícháme.

8. Přidáme vanilkový cukr a zapracujeme kukuřičný škrob.

9. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a hotové broskvový krém přesuneme do mísy a tu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Obrázek receptu na Aromatické pohlazení podzimu zvané mandlová jablkobábovka

Jablečná bábovka s mandlemi a skořicí: voňavé pohlazení pro každé roční období

10. Kondenzované mléko smícháme s citronovou šťávou a spolu ušleháme.

11. Dále zapracujeme sýr ricotta a poté také smetanu ke šlehání.

12. Vše spolu vyšleháme do tuhého krému a promícháme vychladlý broskvový krém.

13. Do broskvového krému nyní postupně v několika fázích zamícháme smetanový krém a výslednou náplní naplníme cukrářský sáček.

Obrázek receptu na bábovku plněnou broskvovým krémem.
Zdroj: herzhaftesessen, Postupně promícháme broskvový krém se smetanovým.

14. Upečenou bábovku rozpůlíme podélně a na spodní část naneseme náplň.

Obrázek receptu na bábovku plněnou broskvovým krémem.
Zdroj: herzhaftesessen, Cukrářským sáčkem naneseme náplň na spodní část bábovky.

15. Přikryjeme vrchní částí a pocukrujeme.

Obrázek receptu na bábovku plněnou broskvovým krémem.
Zdroj: herzhaftesessen, Bábovka plněná broskvovým krémem na talířku.

Závěr

Bábovky s ovocným krémem moc často nepotkáváme. Broskve jí činí neodolatelnou, proto se připravte na to, že se po ní velmi rychle zapráší. Jelikož vypadá opravdu dobře, můžete ji klidně využít i pro významnější události.

Obrázek receptu na tvarohovou bábovku.

Jemná tvarohová bábovka s mramorovým středem

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest