Bábovka sama o sobě patří mezi nejoblíbenější moučníky v české gastronomii. V první řadě je velmi jednoduchá a nenáročná na suroviny. Také zajímavě vypadá a hodí se ke kávě nebo jen tak ke svačině. My si dnes upečeme méně tradiční variantu bábovky. Oproti klasické bábovce je rozkrojená jako dortový korpus a je plněná broskvovým krémem.
Bábovka plněná krémem vypadá jako dort už na první pohled. Stačí přidat pár svíček a máte parádní a rychlý recept na slavnostní pohoštění pro oslavence. Broskvový krém navíc bábovku fantasticky osvěží. A nejlepší na tom je, že tenhle zákusek zvládnete vykouzlit i bez cukrářského diplomu nebo poháru z cukrářské soutěže.
Recept na plněnou bábovku s krémem z broskví
Ingredience pro přípravu těsta
- 3 vejce
- špetka soli
- 80 g cukru
- 20 ml oleje
- 80 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
Ingredience pro přípravu krému
- 200 g konzervovaných broskví
- 2 žloutky
- 1 lžička vanilkového cukru
- 30 g kukuřičného škrobu
- šťáva z 1 citronu
- 80 g kondenzovaného mléka
- 100 g sýra ricotta
- 100 ml smetany ke šlehání

Citrónovo-jogurtová bábovka – nadýchaná jako obláček
Postup přípravy bábovky
1. Vejce si vyšleháme se špetkou soli do světlé pěny a během šlehání postupně přisypeme cukr.
2. Do pěny zapracujeme nejdříve olej a poté mouku s práškem do pečiva.
3. Vypracujeme jemné těsto a nelijeme ho do bábovkové formy vymazané máslem.
4. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C na 15 – 20 minut.
5. Broskve necháme odkapat a poté je nakrájíme na malé kostičky. Šťávu si necháme.
6. Nakrájené broskve i šťávu z konzervy dáme do rendlíku a rozmixujeme tyčovým mixérem na pyré.
7. K broskvím přidáme žloutky a metličkou promícháme.
8. Přidáme vanilkový cukr a zapracujeme kukuřičný škrob.
9. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí a hotové broskvový krém přesuneme do mísy a tu přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

Jablečná bábovka s mandlemi a skořicí: voňavé pohlazení pro každé roční období
10. Kondenzované mléko smícháme s citronovou šťávou a spolu ušleháme.
11. Dále zapracujeme sýr ricotta a poté také smetanu ke šlehání.
12. Vše spolu vyšleháme do tuhého krému a promícháme vychladlý broskvový krém.
13. Do broskvového krému nyní postupně v několika fázích zamícháme smetanový krém a výslednou náplní naplníme cukrářský sáček.
14. Upečenou bábovku rozpůlíme podélně a na spodní část naneseme náplň.
15. Přikryjeme vrchní částí a pocukrujeme.
Závěr
Bábovky s ovocným krémem moc často nepotkáváme. Broskve jí činí neodolatelnou, proto se připravte na to, že se po ní velmi rychle zapráší. Jelikož vypadá opravdu dobře, můžete ji klidně využít i pro významnější události.
