Klasika je někdy nejlepší, proto si dnes upečeme brambory v jednom pekáči se slaninou a cibulí. Naprosto jednoduché a syté jídlo, kterým uděláte radost všem hostům a rodinným příslušníkům. Díky tomu, že se ingredience pečou spolu, chutě se skvěle prolnou a provoní celou domácnost. I z takto běžných surovin a obyčejného pokrmu vytěžíte maximum a zasloužíte si pochvalu. Příprava receptu je jednoduchá a rychlá. Suroviny pouze naházíte do zapékací mísy a vše se peče samo.
Recept na pečené brambory se slaninou a cibulí
Délka pečení v troubě 40 minut.
Ingredience pro přípravu
- 1 kg vařených brambor
- 3 malé červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 300 g anglické slaniny
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 1/2 lžičky majoránky
- olej
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Nasekáme si stroužky česneku a nakrájíme na kostičky slaninu.
2. Cibuli nakrájíme na měsíčky a v pánvi si rozpálíme trochu oleje.
3. Tyto 3 ingredience si spolu orestujeme na rozpáleném oleji a mezitím si vymažeme zapékací mísu olejem.
4. Uvařené brambory s nakrájíme a dáme do zapékací mísy.
5. Orestovanou směsí slaniny, cibule a česneku posypeme brambory a dochutíme tymiánem, kmínem, majoránkou, solí a pepřem.
6. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 40 minut.
7. Podáváme s nasekanou hladkolistou petrželkou.
Tipy k pečeným bramborám
Místo anglické slaniny klidně použijte tvrdou selskou klobásu nebo uzené maso.
Nám tyto brambory velmi chutnají s jogurtovým dipem s česnekem a pažitkou, určitě vyzkoušejte.
Když chvíli před dopečením brambory posypete nastrouhaným sýrem, určitě nic nezkazíte.