Klasika je někdy nejlepší, proto si dnes upečeme brambory v jednom pekáči se slaninou a cibulí. Naprosto jednoduché a syté jídlo, kterým uděláte radost všem hostům a rodinným příslušníkům. Díky tomu, že se ingredience pečou spolu, chutě se skvěle prolnou a provoní celou domácnost. I z takto běžných surovin a obyčejného pokrmu vytěžíte maximum a zasloužíte si pochvalu. Příprava receptu je jednoduchá a rychlá. Suroviny pouze naházíte do zapékací mísy a vše se peče samo.

Recept na pečené brambory se slaninou a cibulí

Délka pečení v troubě 40 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 1 kg vařených brambor
  • 3 malé červené cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g anglické slaniny
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky majoránky
  • olej
  • sůl a pepř

Postup přípravy

Syrové brambory v pekáči.
Zdroj obrázku: Vaříme s Mozkem, Syrové brambory v pekáči.

1. Nasekáme si stroužky česneku a nakrájíme na kostičky slaninu.

2. Cibuli nakrájíme na měsíčky a v pánvi si rozpálíme trochu oleje.

3. Tyto 3 ingredience si spolu orestujeme na rozpáleném oleji a mezitím si vymažeme zapékací mísu olejem.

4. Uvařené brambory s nakrájíme a dáme do zapékací mísy.

5. Orestovanou směsí slaniny, cibule a česneku posypeme brambory a dochutíme tymiánem, kmínem, majoránkou, solí a pepřem.

6. Dáme péct do předehřáté trouby na 180°C na 40 minut.

7. Podáváme s nasekanou hladkolistou petrželkou.

Hotové brambory v pekáči.
Zdroj obrázku: Vaříme s Mozkem, Hotové brambory v pekáči.

Tipy k pečeným bramborám

Místo anglické slaniny klidně použijte tvrdou selskou klobásu nebo uzené maso.

Nám tyto brambory velmi chutnají s jogurtovým dipem s česnekem a pažitkou, určitě vyzkoušejte.

Když chvíli před dopečením brambory posypete nastrouhaným sýrem, určitě nic nezkazíte.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest