Univerzální těsto je skvělou volbou pro různé druhy pečiva a pokrmů. Toto těsto je pružné, snadno se s ním pracuje a výsledek je vždy chutný a nadýchaný. Můžete ho použít na přípravu koblih, rohlíků, pizzy a dalších oblíbených pečiv. Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální dovednosti.
Těsto je pružné a snadno se s ním pracuje, což usnadňuje tvarování různých druhů pečiva. Je nadýchané a jemné, což jej tvoří ideální volbou pro koblihy, rohlíky, pizzu, ale i bulky na hamburger. Díky domácímu pečivu toto jídlo získá zcela nový rozměr.
Navštivte a přidejte se do naší facebookové skupiny, kde najdete Inspirace a recepty na slané jídla, pečivo a tradiční české recepty.
Recept na domácí houstičky z univerzálního kynutého těsta
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
Suroviny
- 450 mililitrů teplého mléka
- 750-800 gramů mouky
- 50 gramů másla (rozpuštěného)
- 2 vejce
- 4 lžíce cukru
- 10 gramů suchého droždí
- 1 lžička soli
- 8 gramů prášku do pečiva
- 1 lžíce octa
Postup
- Do velké mísy nalijte teplé mléko. Přidejte cukr, droždí a sůl a dobře promíchejte.
Obrázek: kiloretete, Těsto potřebné na hamburgerové bulky
- Přidejte vejce a rozpuštěné máslo (ujistěte se, že není horké) a opět promíchejte.
Obrázek: kiloretete, Domácí hamburgerové bulky z kynutého těsta
- Poté přidejte prášek do pečiva a ocet a znovu dobře promíchejte.
Obrázek: kiloretete, Dokonalé kynuté těsto na bulky pro domácí hamburgery
- Postupně přidávejte prosátou mouku a míchejte stěrkou, dokud těsto nezačne být homogenní.
Obrázek: kiloretete, Kynuté těsto pro nejlepší domácí bulky
- Jakmile je těsto téměř jednotné, přeneste ho na pracovní plochu potřenou olejem a ručně hněťte, dokud nebude měkké, hladké a mírně lepivé.
Obrázek: kiloretete, Připravte si doma dokonalé kynuté těsto na hamburgerové bulky
- Těsto vložte do čisté mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout na teplém místě po dobu 60-90 minut.
Obrázek: kiloretete, Jemné a nadýchané kynuté těsto pro domácí hamburgerové bulky
- Po vykynutí vyjměte těsto na pracovní plochu posypanou moukou.
Obrázek: kiloretete, Recept na nadýchané kynuté těsto pro bulky
- Lehce ho prohněťte a připravte na další použití.
Obrázek: kiloretete, Kynuté těsto pro chutné a měkké hamburgerové bulky
- Těsto rozdělte na dvě poloviny. Z každé poloviny vytvarujte váleček a nakrájejte ho na 10 stejných kousků.
Obrázek: kiloretete, Měkké a nadýchané bulky z kynutého těsta
- Z těchto kousků vytvarujte kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
Obrázek: kiloretete, Nejlepší recept na kynuté těsto pro domácí bulky
- Zakryjte plech čistou utěrkou a nechte těsto 15 minut kynout na teplém místě.
- Po 15 minutách potřete kuličky těsta směsí z 1 vejce a 2 lžic mléka.
Obrázek: kiloretete, Kynuté těsto pro nadýchané a měkké hamburgerové bulky
- Posypte je semínky podle vašeho výběru.
- Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 25-30 minut.