5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Univerzální těsto je skvělou volbou pro různé druhy pečiva a pokrmů. Toto těsto je pružné, snadno se s ním pracuje a výsledek je vždy chutný a nadýchaný. Můžete ho použít na přípravu koblih, rohlíků, pizzy a dalších oblíbených pečiv. Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální dovednosti.

Těsto je pružné a snadno se s ním pracuje, což usnadňuje tvarování různých druhů pečiva. Je nadýchané a jemné, což jej tvoří ideální volbou pro koblihy, rohlíky, pizzu, ale i bulky na hamburger. Díky domácímu pečivu toto jídlo získá zcela nový rozměr.

Navštivte a přidejte se do naší facebookové skupiny, kde najdete Inspirace a recepty na slané jídla, pečivo a tradiční české recepty.

Obrázek: kiloretete, Recept na nadýchané kynuté těsto pro bulky

Recept na domácí houstičky z univerzálního kynutého těsta

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Doba kynutí 1 hodina 45 minut
Celkový čas 2 hodiny 30 minut
Porcí 20 kusů
Těsto se hodí na mnoho druhů pečiva, hamburgerové bulky jsou ale přímo dokonalé

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení

Suroviny

  • 450 mililitrů teplého mléka
  • 750-800 gramů mouky
  • 50 gramů másla (rozpuštěného)
  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 10 gramů suchého droždí
  • 1 lžička soli
  • 8 gramů prášku do pečiva
  • 1 lžíce octa

Postup 

  • Do velké mísy nalijte teplé mléko. Přidejte cukr, droždí a sůl a dobře promíchejte.
    Příprava těsta na bulky

    Obrázek: kiloretete, Těsto potřebné na hamburgerové bulky

  • Přidejte vejce a rozpuštěné máslo (ujistěte se, že není horké) a opět promíchejte.
    Bulky z kynutého těsta

    Obrázek: kiloretete, Domácí hamburgerové bulky z kynutého těsta

  • Poté přidejte prášek do pečiva a ocet a znovu dobře promíchejte.
    Recept na kynuté těsto, které zajistí skvělé bulky

    Obrázek: kiloretete, Dokonalé kynuté těsto na bulky pro domácí hamburgery

  • Postupně přidávejte prosátou mouku a míchejte stěrkou, dokud těsto nezačne být homogenní.
    Nadýchané kynuté těsto na domácí bulky

    Obrázek: kiloretete, Kynuté těsto pro nejlepší domácí bulky

  • Jakmile je těsto téměř jednotné, přeneste ho na pracovní plochu potřenou olejem a ručně hněťte, dokud nebude měkké, hladké a mírně lepivé.
    Připravte si doma kynuté těsto

    Obrázek: kiloretete, Připravte si doma dokonalé kynuté těsto na hamburgerové bulky

  • Těsto vložte do čisté mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte kynout na teplém místě po dobu 60-90 minut.
    Jemné a nadýchané kynuté těsto

    Obrázek: kiloretete, Jemné a nadýchané kynuté těsto pro domácí hamburgerové bulky

  • Po vykynutí vyjměte těsto na pracovní plochu posypanou moukou.
    Kynuté těsto na bulky

    Obrázek: kiloretete, Recept na nadýchané kynuté těsto pro bulky

  • Lehce ho prohněťte a připravte na další použití.
    Jak připravit těsto na hamburgerové bulky

    Obrázek: kiloretete, Kynuté těsto pro chutné a měkké hamburgerové bulky

  • Těsto rozdělte na dvě poloviny. Z každé poloviny vytvarujte váleček a nakrájejte ho na 10 stejných kousků.
    Připravte si doma nejlepší hamburgerové bulky s kynutým těstem

    Obrázek: kiloretete, Měkké a nadýchané bulky z kynutého těsta

  • Z těchto kousků vytvarujte kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
    Hamburgerové bulky z kynutého těsta

    Obrázek: kiloretete, Nejlepší recept na kynuté těsto pro domácí bulky

  • Zakryjte plech čistou utěrkou a nechte těsto 15 minut kynout na teplém místě.
  • Po 15 minutách potřete kuličky těsta směsí z 1 vejce a 2 lžic mléka.
    Těsto na měkké hamburgerové bulky

    Obrázek: kiloretete, Kynuté těsto pro nadýchané a měkké hamburgerové bulky

  • Posypte je semínky podle vašeho výběru.
  • Plech vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 25-30 minut.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Pečení
Kuchyně: Americká, Česká
Klíčové slovo: bulky, domácí housky, domácí pečivo, Kynuté těsto, slané pečivo


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest