5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Zelné placky s mletým masem jsou skvělým způsobem, jak zkombinovat maso a zeleninu do výživného jídla. Pro přípravu tohoto pokrmu podle receptu budete potřebovat malou hlávku mladého zelí a půl kilogramu mletého masa, ať už vepřového nebo kuřecího. Důležitou ingrediencí jsou také ovesné vločky, které pomáhají držet těsto pohromadě. Ovesné vločky smíchejte s mletým masem a nechte je 15 minut nabobtnat, aby směs získala správnou konzistenci pro smažení.

Při přípravě zeleniny máte dvě možnosti: buď zelí jemně nasekáte nebo použijete mixér a rozmixujete zelí téměř do hladka. Což zajistí křehčí placky. K nakrájenému zelí přidejte jemně nasekanou zelenou cibulku a kopr. Dále rozšlehaná vejce, sůl, mletý černý pepř a česnekový prášek. Vše důkladně promíchejte a přidejte ovesné vločky. Na pánvi se zahřátým slunečnicovým olejem formujte placky ze směsi a smažte je do zlatova z obou stran. Pro dokonalý zážitek připravte domácí zakysanou smetanu smíchanou s nasekanými bylinkami, česnekem, solí a pepřem jako omáčku k plackám. Dobrou chuť!

TIP: Přidejte se do skupiny cooky pro nejlepší recepty.

Obrázek: sovkusom, Jednotlivé suroviny na zelné placky

Recept na smažené zelné placky s mletým masem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 6 porcí
Zelné placky s vepřovým mletým masem jsou tradiční a oblíbený pokrm, který si zamiluje celá rodina. Hlavní jídlo, plné mletého masa a šťavnatého zelí.

Potřebné vybavení

  • Pánev

Suroviny

  • 500 gramů mletého vepřového masa (může být ale jakékoliv podle vlastní preference)
  • 3 vejce
  • 300 gramů bílého zelí
  • 1 cibule
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček
  • slunečnicový olej
  • sůl, kopr, česnekový prášek, černý pepř

Postup 

  • Odstraňte vrchní listy z mladého zelí.
  • Hlávku zelí nakrájejte na menší kousky a vložte do mixéru.
  • Mixujte, dokud zelí není hladké.
    Zelí na placky

    Obrázek: sovkusom, Zelí potřebné na zelné placky

  • Důkladně omyjte kopr a zelenou cibulku.
  • Osušte je papírovou utěrkou a nakrájejte nadrobno.
  • Vložte nakrájenou zeleninu do hluboké nádoby.
  • Přidejte rozmixované zelí k zelené cibulce a kopru.
  • Smíchejte zeleninu s mletým masem.
  • Rozšlehejte vejce a přidejte je do směsi.
    Zelné placky

    Obrázek: sovkusom, Zelné placky s meltým masem

  • Ochuťte solí, mletým černým pepřem a sušeným česnekem.
  • Přidejte ovesné vločky a vše důkladně promíchejte, dokud není směs co nejvíce homogenní.
  • Rozpalte pánev se slunečnicovým olejem.
  • Z masové směsi tvořte placky a smažte je na středním plameni z obou stran do zlatova.
  • Podávejte zelné placky s domácí zakysanou smetanovou omáčkou.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: mleté maso, placky, smažení, zelí, zelné placky



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest