Tohle kuře není jen obyčejně obalené v trojobalu a vhozené do rozpálené pánve. Každý kousek je zvenku nádherně křupavý, uvnitř šťavnatý a měkoučký. Možná máte rádi variantu ze známého řetězce rychlého občerstvení, ale věřte, že domácí verze je úplně jiná liga. Nejenže přesně víte, co jste do masa dali, ale hlavně si s ním můžete vyhrát podle toho, na co máte zrovna chuť – lehce česnekové, bylinkové nebo s pořádnou dávkou pálivosti.

A čím je tahle příprava tak jiná? Základem je marinování v podmáslí. Maso díky tomu zůstane jemné, nevysuší se a chuťově je úplně jinde. A nepotřebujete žádné složité suroviny – jen dobře zvládnutý kontrast mezi křupavou krustou a vláčným masem uvnitř. Výsledek? Neodolatelné kuřecí, které zmizí z talíře dřív, než stihnete říct „ještě jeden kousek“.

Recept na křupavé kuře marinované v podmáslí

Ingredience potřebné na přípravu kuřecích kousků

  • 600 – 800 g kuřecích prsů anebo kuřecích stehen bez kosti

Co přijde do marinády

  • 200 ml podmáslí nebo bílého jogurtu
  • 1 vejce
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • půl lžičky pepře
  • sůl dle chuti

Suroviny na “trojobal

  • 150 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičného škrobu nebo krupice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky chilli nebo kajanského pepře
  • sušený česnek, sušená cibule, bylinky dle chuti
  • špetka soli

Na smažení

  • řepkový nebo slunečnicový olej

Postup přípravy smažených kuřecích kousků

1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky. Z ingrediencí na marinádu uděláme marinádu a maso v ní ponořené marinujeme minimálně hodinu, ideálně do druhého dne v lednici.

Obrázek receptu Jak si snadno připravit domácí kuřecí kousky ještě lepší než z KFC
Zdroj: Cookwithchioma, Maso rozkrájíme na menší kousky a naložíme do marinády.

2. Připravíme si směs na obalení dle receptu a papírové utěrky na odkládání smažených kousků.

3. Marinované kousky masa obalujeme řádně v suché směsi (tentokrát se doporučuje přitlačit i třeba obalit dvakrát ať je obal krásně kudrnatý).

Obrázek receptu na přírodní kuřecí řízky s pikantním nádechem.

Přírodní kuřecí řízky s pikantním nádechem pro milovníky ostřejších chutí

4. Olej rozpálíme a smažíme každý kousek 4-6 minut podle velikosti do růžova.

5. Hotové dáme okapat na papírovou utěrku a necháme trochu vychladnout, ať je kůrka křupavá.

Servírování

Podáváme s domácími hranolky nebo pečenými batáty, hodí se česnekový, hořčično-medový, nebo BBQ dip ale i zakysaná smetana s bylinkami.

Varianta pečení v troubě

Máte radši zdravější verzi kuřecích kousků pečených v troubě? Tak ta se liší tím, že obal bude sice křehký, ale méně nafouklý, než při smažení, protože povrch pouze postříkáme olejem, čím nebudou kousky tak nasáklé olejem. Do obalu přidáme rozmačkané kukuřičné lupínky anebo krupici či strouhanku pro extra křupavost a trouba musí být před pečením řádně vyhřátá asi na 220 stupňů. Kousky se pečou na roštu, aby se neváleli ve vlastní šťávě a v polovině pečení se otočí.

Obrázek receptu na Zlatý balíček s překvapením Kuřecí v listovém těstě

Zlatý balíček s překvapením: Kuřecí maso v listovém těstě

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest