Představte si letní podvečer provoněný rozpáleným grilem a pečeným masem. Přesně takový, na který se celou zimu těšíte. Ale s vůní grilovaného masa nemusíte čekat na léto. Dopřejte si šťavnaté kuřecí maso s omáčkou přesně jako z grilu v jakémkoli ročním období díky tomuto úžasnému receptu. V Kanadě, stejně jako v USA, je BBQ párty ikonickým pojmem. Utužují se na ní vztahy, prolamují ledy a navazují nová přátelství. Ke klasické severoamerické grilovací párty neodmyslitelně patří marinované maso. Kombinace kečupu, worcesteru, sójové omáčky, cukru a koření je pak pro tuto oblast typická. Snoubí se v ní chutě celého světa – od Asie přes Evropu až po Karibik.

Marináda v kanadském stylu vytváří na povrchu masa chutnou glazuru. Nejlepší na tomto receptu je, že si podle něj připravíte šťavnaté maso doma klidně i doma v troubě. Dopřejte si chuť barbecue, i když bydlíte v paneláku, nemáte gril nebo venku mrzne, až praští. Kdybychom pro kuře po kanadsku recept měli doporučit to nejlepší maso, hlasujeme pro kuřecí stehna. Ať už vykostěná nebo s kůží a kostí. Jsou šťavnatá a rychle hotová. A to budete rozhodně chtít, až se u vás v kuchyni rozline vůně připravované marinády.

Recept na kuře na kanadský způsob v BBQ marinádě

Doba přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4
Doporučená příloha: čerstvý chléb, americké brambory, bramborová kaše

Co potřebujeme na úpravu masa

  • 4 ks kuřecí stehna
  • 1 lžička soli
  • sůl, grilovací koření podle chuti
  • citronová šťáva
  • 2-3 stroužky česneku

Co potřebujeme na marinádu

  • 1/2 lžičky chilli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce worcesterové omáčky
  • 1,5 lžíce sojové omáčky
  • 1 šálek kečupu
  • 0,5 lžíce octa
  • 0,5 šálku vody

Postup na BBQ kuřecí stehna

1. Ingredience na marinádu vložíme do hrnce, dobře promícháme a přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme, dokud tekutina nezhoustne.

2. Kuřecí stehna posolíme, lehce posypeme grilovacím kořením, potřeme utřeným česnekem a pokapeme citronovou šťávou.

3. Maso potřeme polovinou marinády a necháme zakryté péct 1 hodinu při teplotě 180°C. TIP: Použijeme pekáč s víkem nebo plech zakrytý alobalem.

4. Poté maso potřeme zbytkem marinády a pečeme ještě přibližně 15 minut odkryté při teplotě 200°C. Maso průběžně kontrolujeme, aby se nepřipálilo.

Obrázek na recept Kuře po kanadsku
Foto: Cooky.cz, Recept kuře po kanadsku

S čím nejlépe servírovat kuře po kanadsku?

Sto lidí, sto chutí. Kdybyste chtěli co nejvíce udržet BBQ styl, doporučujeme americké brambory, čerstvý chléb nebo bagetu. Asijský ráz marinády vyzdvihne rýže basmati, která také dobře nasákne omáčku. Vedle nešlápnete ani s bramborovou kaší.

Pro odlehčení doporučujeme doplnit servírování zeleninou. Za nás se vedle skvěle hodí například salát coleslaw nebo klasický zeleninový salát.

Obrázek k receptu: Voňavé a šťavnaté kuře na španělský způsob: Chuť na něj dostanete už při čtení receptu!

Kuře na španělský způsob: Chuť na něj dostanete už při studování receptu

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest