5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Friduš je skvělá volba pro rychlou a chutnou večeři. Marinované kuřecí kousky, které můžete připravit předem, jsou plné chuti a hotové za pár minut. Je to jídlo, které si zamilujete díky jeho jednoduchosti a možnosti podávání s různými přílohami podle vaší chuti. Pokud máte rádi rychlé a snadné recepty, Friduš je právě pro vás! Pro tento pokrm můžete využít kuřecí prsa nebo šťavnatější stehenní řízky. A pokud máte chuť experimentovat, klidně sáhněte po vepřovém mase. Nicméně mějte na paměti, že vepřové maso potřebuje o něco delší čas na přípravu než kuřecí. Marináda tvořená vejci, solamylem, kečupem, pepřem, solí, paprikou, kari kořením, cibulí a česnekem dodává masu výjimečnou chuť.

Ideální je nechat maso v marinádě naložené přes noc v lednici

Ale i dvě hodiny postačí, pokud spěcháte. Na přípravu pokrmu si nejprve nakrájejte kuřecí maso na nudličky a smíchejte s marinádou, do které přidáte i nasekanou cibuli. Marinované maso nechte v chladu a pak ho smažte na pánvi s olejem, občas podlijte vodou, aby se nepřipalovalo. Jako příloha se hodí hranolky, americké brambory, chléb nebo rýže.

Marinování kuřecího masa

Recept na marinovanou kuřecí směs s hranolkami

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 20 minut
Doba marinování a odpočinku 2 hodiny
Celkový čas 2 hodiny 35 minut
Porcí 4 porce
Připravte si rychlé a chutné jídlo Friduš, kde kuřecí kousky v pikantní marinádě jsou skvělým základem

Potřebné vybavení

  • Hluboká pánev

Suroviny

  • 500 gramů kuřecích prsou nebo stehenních řízků
  • 2 vejce
  • 2 lžičky solamylu
  • 1 lžíce kečupu
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 – 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté červené papriky (pálivé nebo sladké)
  • 1/2 – 1 lžička kari
  • 1 středně velká cibule
  • 3-5 stroužků česneku
  • olej na smažení

Postup 

  • Nakrájejte 500 g kuřecích prsou nebo stehenních řízků na tenké proužky nebo kostky.
  • Připravte marinádu smícháním 2 vajec, 2 lžiček solamylu, 1 lžíce kečupu, 1/2 lžičky pepře, 1/2 – 1 lžičky soli, 1 lžičky mleté červené papriky a 1/2 – 1 lžičky kari.
    Friduš - příprava marinády

    Příprava marinády na maso

  • Nakrájejte středně velkou cibuli a prolisujte 3-5 stroužků česneku.
  • Přidejte nakrájené maso a cibuli do marinády a dobře promíchejte.
  • Směs zakryjte potravinářskou fólií a nechte marinovat alespoň 2 hodiny v lednici, ideálně přes noc.
  • Na pánvi rozehřejte olej a smažte kuřecí kousky na středním plameni, dokud nejsou zlatavé a propečené, což trvá asi 10-12 minut.
    Friduš - příprava masa

    Příprava masa na pánvi

  • Podávejte s přílohou dle vaší chuti, například s hranolkami, rýží nebo chlebem.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: friduš, hranolky, kuřecí maso, marináda, marinované maso, marinování
Nejlepší recept roku


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest