Lité těsto z několika málo surovin, čokoládová poleva, kterou rafinovaně dostanete i dovnitř buchty díky úplně prostému triku. I přes její jednoduchost si píchanou buchtu zapamatuje skoro každý, a to nejen díky provokativnímu názvu.

Tuto buchtu nám pekla babička, když se jí nechtělo pro hladová vnoučata vymýšlet nic složitého, a chtěla pro nás rychlou svačinu, která nás uspokojí, když při běhání venku zaletíme domů pro něco na zub. K tomu píchaná buchta sloužila skvěle. A slouží i mně a mým dětem. Peču ji někdy i v týdnu, když chci dětem udělat radost a zároveň nemám čas ani sílu stát hodiny u plotny. Takže díky babi a tady máte recept.

Recept na díratou buchtu

Doba přípravy: 45 minut

Co potřebujeme

Těsto:

  • 450 g polohrubé mouky
  • 400 ml mléka
  • 270 g cukru moučka
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • 14 lžic oleje

Poleva:

  • 140 g cukru
  • 120 g cukru moučka
  • 2 kakaové pudinky
  • 4 dcl mléka
  • 2 lžíce kakaa

Postup přípravy rychlé píchané buchty

1. Suroviny na těsto smícháme a vytvoříme lité těsto.

2. Plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou a těsto na něj nalijeme.

3. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.

Rychlá píchaná buchta
Foto: cooky.cz, Píchaná buchta

4. Než se buchta upeče, připravíme si polevu: Rozpustíme máslo a přidáme postupně ostatní ingredience. Zahřejeme a metličkou vymícháme hladkou čokoládovou polevu.

5. Ještě horkou buchtu propícháme druhým koncem vařečky a polijeme rovnoměrně čokoládou.

Tipy a triky

Do těsta přidáme vanilkový cukr nebo extrakt pro výraznější chuť. Můžeme také obohatit o kompotované višně, které geniálně doplní chuť čokolády.

Vršek posypeme kokosem nebo mletými ořechy.

Obrázek k receptu na jablečné řezy na plech

Jablečné řezy, které doslova zpívají při krájení: Tradiční recept na jablečné řezy, co se rozplývají na jazyku

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest