Víte co dělá tyto obrácené řízky tak výjimečnými? Je to spojení dvou druhů masa v jednom receptu – vepřové a kuřecí maso dohromady se k sobě skvěle hodí a navíc nemusíte řešit, že někdo nedá dopustit na šťavnatou krkovici, jiný zase miluje jemné kuřecí prso. Maso se v tomto receptu nejdříve smaží a poté zapéká, na zapékání se přidává anglická slanina, česnek, hořčice a další dobroty.
Právě tento postup zajistí, že maso bude krásně šťavnaté a měkké. Připravte tyto dva druhy masa dohromady a schválně nechte svou rodinu nebo přátele hádat, které maso zrovna jedí. Je možné, že váš oběd se tímto jídlem stane i zábavou. Vyzkoušejte a napište, jak to dopadlo. Dobrou chuť a spoustu zábavy!
Recept na obrácené řízky z kuřecího i vepřového masa
Ingredience na přípravu obrácených řízků
- 500 g vepřové krkovice (nakrájené na tenké plátky)
- 500 g kuřecích prsou (naklepaných na plátky)
- Sůl a pepř – podle chuti (např. cca 1/2 lžičky soli a trochu čerstvě mletého pepře na každých 250 g masa)
- Volitelně: 1 lžíce hořčice nebo 2 stroužky česneku (jemně nasekané)
- 1 šálek strouhanky (přibližně 120 g)
- 2 vejce (rozšlehaná)
- 100 ml oleje na smažení
- 2 lžíce másla (na vymazání plechu, pokud se rozhodnete do trouby dopéct nebo pro dodatečné ochucení)
- 100 g anglické slaniny (asi 6–8 plátků)
- 1 střední cibule (nakrájená na tenké kolečka nebo půlkolečka, dle chuti)
Postup na převrácený řízek
1. Maso jemně naklepeme, osolíme, opepříme a dle chuti potřeme hořčicí nebo prolisovaným česnekem.
2. Maso obalíme ve strouhance, kterou doslova vtlačíme do masa, poté maso obalíme v rozšlehaném osoleném vajíčku.
3. Smažíme na pánvi v řádně rozpáleném tuku, jakmile maso chytne barvu, vyndáme ho z tuku.

Snadná večeře z 1 plechu do 30 minut: Stačí smíchat pár levných surovin, dát do trouby a jen se dívat
4. Řízky pokládáme na plech vymazaný máslem a přikryjeme plátky anglické slaniny a cibule (dle chuti). Plech přikryjeme alobalem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 30 minut. Chvíli před koncem pečení odstraníme alobal, aby se řízky krásně zapekli.
Podávejte s oblíbenými přílohami a sami zjistíte, že tento způsob přípravy vás zaujme a nadchne svým výsledkem.
