Připravila jsem tentokrát okurkový salát trošku jinak – nakrájela jsem okurku na tenká kolečka a připravila jej se smetanou a česnekem. Tento okurkový salát je osvěžující kombinací křupavých okurek a krémové zakysané smetany s jemnou česnekovou příchutí – recept je jednoduchý a má jen pár kroků. Je to perfektní příloha pro grilovaná jídla nebo lehký oběd. Příprava je jednoduchá a výsledkem je salát, který je lehký, chutný a plný čerstvých ingrediencí.
TIP: další okurkové saláty, které jsme připravovali:
- Okurkový salát s octovou zálivkou
- Okurkový salát s cibulí a jemnou zálivkou
- Okurkový salát s UME octem
- Všechny recepty na okurkové saláty
Začněte tím, že opláchnete 2 okurky a nakrájíte je na tenké plátky o tloušťce asi 3 mm. Oloupejte a prolisujte 1 stroužek česneku. V mixovací nádobě smíchejte nakrájené okurky s ¼ lžičky soli, ½ lžičky krystalového cukru, ½ lžíce bílého octa a prolisovaným česnekem. Přidejte ⅓ šálku zakysané smetany a ½ šálku majonézy. Vše důkladně promíchejte a nechte salát chladit 20 minut, aby se chutě propojily.
Recept na okurkový salát se zakysanou smetanou a česnekem
Suroviny
- 3-4 okurky (cca 450 gramů)
- ⅓ šálku zakysané smetany
- ½ šálku majonézy
- ½ polévkové lžíce bílého octa
- ½ lžičky krystalového cukru
- 1 stroužek česneku
- ¼ lžičky soli
Postup
- Opláchněte okurky a nakrájejte je se slupkou na plátky silné asi 3 mm.
- Oloupejte a prolisujte 1 stroužek česneku.
- Přendejte nakrájené okurky do mixovací nádoby.
- Přidejte ¼ lžičky soli, ½ lžičky krystalového cukru, ½ lžíce bílého octa a prolisovaný česnek.
Salát z okurek
- Přidejte ⅓ šálku zakysané smetany a ½ šálku majonézy.
- Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
- Nechte salát chladit 20 minut v lednici, aby se chutě krásně propojily.