V období sychravého nevlídného podzimu nebo zimy nám přijde vhod teplá a sytá polévka, která nás ohřeje a také zasytí. Když k ní přidáme kousek výborného čerstvého chleba, máme na světě hlavní jídlo, které nás určitě zasytí. Anebo tahle polévka a nějaká sladká dobrota, jako jsou palačinky a podobně. Takový oběd si necháme líbit. Byli by jste s takovým obědem spokojeni? Tak vyzkoušejte recept na Sytou zimní polévku, která vám určitě zachutná a stane se oblíbenou ve vašem jídelníčku.
Recept na sytou zimní a podzimní polévku – gulášovka s kabanosem
Ingredience na přípravu
- olej
- červená a bílá cibule
- párky + kabanos
- sůl, pepř, sladká i pálivá paprika dle chuti
- červená a zelená paprika
- brambory
- masový anebo zeleninový vývar
- trochu těstovin (široké nudle nebo nalámané špagety)
- předem uvařené anebo sterilované fazole z plechovky
- zelená petrželka
- Magi (volitelné)
Postup přípravy polévky
1. Na oleji zpěníme bílou a červenou nakrájenou cibuli.
2. Přidáme párky, kabanos anebo jinou klobásu a chvíli restujeme.
3. Ochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou, dle chuti přidáme i pálivou papriku a za stálého míchání na mírném ohni chvíli restujeme.
4. Poté přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, které také restujeme a pořád mícháme.
5.Když máme vše osmahnuté, zalijeme horkým vývarem a přihodíme pár těstovin.
6. Vaříme, než jsou brambory měkké a nakonec přidáme fazole a nasekanou petrželku. Necháme probublat a je hotovo. Dle chuti si můžeme do polévky přidat Magi.
Dochucení
Do polévek a některých jídel, které je třeba dochutit používám vegetu Kuchárek, která je bez přidaných glutamanů. Občas je k dostání v obchodním řetězci Penny. Do polévek místo vývaru je možné použít kostku nebo kelímek Natur bujonu, který je také bez přidaných glutamanů. Je k dostání jak zeleninový, tak různé masové, lze koupit v kostkách anebo v malinkých kelímcích.