Zbylo vám uvařené uzené maso z uzeného vývaru anebo jiného pokrmu a nevíte, co s ním? Udělejte si chutnou a rychlou večeři s kouskem špeku a pekingským zelím. K tomu upečené brambory a máte jídlo jak vyšité, ani se vám nezdá, jak se budou všichni olizovat. Kombinace křupavého pekingského zelí, aromatického špeku a jemného uzeného masa vytváří skvěle vyváženou chuť.

Recept na Uzené maso s pekingským zelím

Ingredience k přípravě

  • 200 g uvařeného uzeného masa
  • kousek špeku
  • 1 PL oleje
  • 1 cibule
  • 1/4 pekingského zelí
  • cca 50 ml vývaru z uzeného masa
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

1. Na pánev nalijeme olej, přidáme na kostičky nakrájený špek a nadrobno nakrájenou cibulí. Všechno spolu restujeme, dokud směs nechytne hnědou barvu.

Na oleji restujeme cibuli.
Na oleji restujeme cibuli.

2. Přidáme na kostky nakrájené uzené maso, zamícháme a hned přidáme na nudličky nakrájené zelí.

Zalijeme vývarem a chvíi podusíme.
Zalijeme vývarem a chvíli podusíme.

3. Dle chuti osolíme a opepříme a trochu podlijeme vývarem z uzeného masa. Restujeme cca 10 minut.

Servírování

Uzené maso s pekingským zelím podáváme teplé s upečeným bramborem. Můj tip jsou malé brambory ve slupce, rozkrojené na půl a rovnou částí položené na plech vytřený olejem. trochu pokapané olejem i po vrchu a osolené. No a upečené krásně do křupava.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest