Guláš je jedním z nejoblíbenějších pokrmů, který evokuje teplo domova, sytost a skvělou chuť. I když je tradiční guláš často připravován s masem. Toto je však verze bramborového guláše a dokazuje, že ani bez masa neztratí nic ze své lahodnosti a vydatnosti. Rychlý a vydatný bramborový guláš je ideální volbou, když máte chuť na něco sytého a výživného, ale nechcete trávit hodiny v kuchyni. Tento recept využívá kombinaci zeleniny, brambor a koření, která dodá pokrmu plnou chuť a texturu, aniž by vám chybělo maso.

Recept na vegetariánský guláš s bramborami

Zdroj obrázku: Vegetariánské recepty, Recept na rychlý vegetariánský guláš.

Ingredience pro přípravu

  • 20 brambor
  • 6 stroužků česneku
  • 5 chilli papriček
  • 1 červená paprika
  • 5 velkých cibulí
  • 1 svazek petrželové natě
  • 140 g rajčatového protlaku
  • 80 g másla
  • 60 g mouky
  • 1,75 l vody
  • 1 kostka zeleninového vývaru
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce majoránky
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička chilli vloček
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce kari
  • 4 lžíce sladké mleté papriky

Postup přípravy

1. Brambory oloupeme ,nakrájíme na kostičky a zalejeme 1,5 litrem vody.

2. Cibuli nakrájíme na kostičky, chilli papričky na drobné kousky, oloupaný česnek prolisujeme a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

3. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli opečeme, přidáme česnek, cukr, chilli papričky a rajčatový protlak, následně celé osmažíme.

4. Přidáme kari, mletou papriku, mouku a krátce osmažíme, poté zahustíme vodou z brambor.

5. Dolejeme zbytek vody, vložíme do hrnce brambory, papriku nakrájenou na kostky, zbytek koření, bujón a vše přivedeme k varu.

6. Vaříme 20-30 minut, dochutíme petrželovou natí a nakonec přidáme zakysanou smetanu.

Vydatný guláš bez masa.
Zdroj obrázku: Vegetariánské recepty, Vydatný guláš bez masa.

Závěrem

Tento guláš je důkazem toho, že i bez masa můžete vařit s láskou a chuťovým zážitkem, který potěší všechny u stolu. Díky jednoduché přípravě je skvělým řešením pro rychlou večeři nebo oběd, a navíc chutná ještě lépe ohřátý následující den.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest