Tento recept na bramborový guláš je jednoduchý a přitom chutný. Kombinace brambor, cibule a rajčatové omáčky vytváří syté a aromatické jídlo z jednoduchých surovin. Bramborový guláš s cibulí a rajčatovou omáčkou je lahodným a sytým pokrmem, který potěší každého milovníka tradičních chutí. Příprava je jednoduchá a rychlá, stačí jen několik ingrediencí a pár základních kroků.
Tipy na další vylepšení a rozšíření receptu na bramborový guláš
- Hovězí nebo kuřecí vývar: Nahraďte část vody kvalitním hovězím nebo kuřecím vývarem. Vývar dodá guláši hlubší a bohatší chuť.
- Paprika: Přidejte více druhů papriky (sladká, pálivá, uzená) pro komplexnější chuť.
- Kmín: Přidejte mletý nebo celý kmín, který dodá guláši tradiční chuť a vůni.
- Čerstvé bylinky: Na závěr přidejte čerstvé bylinky, jako je petrželka nebo tymián, které dodají svěží chuť.
- Uzené maso nebo klobása: Přidejte nakrájené uzené maso nebo klobásu pro bohatší chuť a texturu.
Pokud rádi předvádíte své výtvory a recepty z kuchyně nebo se jen rádi inspirujete pokrmy kolegů kuchařů, připojte se do naší skupiny s inspiracemi na Nejlepší recepty z kuchyně.
Rychlý recept na lahodný bramborový guláš s cibulí a rajčatovým základem
Potřebné vybavení
- Hrnec
Suroviny
- 500 gramů brambor
- 350 gramů rajčat
- 140 gramů žluté cibule
- 50 mililitrů olivového oleje
- 15 gramů čerstvé petrželky
- 5 gramů česneku (granulovaného )
- 2 gramy pepře (kajenského )
- 3 gramy směsi koření
- 2 gramy kmínového prášku
- 5 gramů soli
Postup
- Nejprve oloupejte rajčata.
- Oloupaná rajčata vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne hladká rajčatová pasta.
Zdroj obrázku: kiloretete-ro, Rajčata jako základ guláše
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Žlutou cibuli očistěte od slupky a nakrájejte ji na malé kostičky.
- Čerstvou petrželku důkladně omyjte a nasekejte nadrobno.
- Na pánvi zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji několik minut, dokud nezesklovatí.
- K orestované cibuli přidejte nakrájené brambory a nasekanou petrželku. Vše společně vařte asi jednu minutu.
- Do směsi přidejte granulovaný česnek, kajenský pepř, kmín, směs koření, sůl a rajčatovou pastu.
Zdroj obrázku: kiloretete-ro, Přidání koření do guláše
- Promíchejte a přiveďte směs k varu.
- Jakmile začne guláš vřít, snižte plamen na nízkou teplotu. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte guláš jemně probublávat.
- Vařte přikryté asi 20-25 minut, nebo dokud brambory nezměknou a nejsou dobře uvařené.
- Během vaření občas promíchejte, aby se guláš nepřipálil.
- Ochutnejte guláš a případně dosolte nebo přidejte další koření podle chuti.
- Bramborový guláš podávejte horký, ideálně s čerstvým pečivem nebo chlebem.