5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na bramborový guláš je jednoduchý a přitom chutný. Kombinace brambor, cibule a rajčatové omáčky vytváří syté a aromatické jídlo z jednoduchých surovin. Bramborový guláš s cibulí a rajčatovou omáčkou je lahodným a sytým pokrmem, který potěší každého milovníka tradičních chutí. Příprava je jednoduchá a rychlá, stačí jen několik ingrediencí a pár základních kroků.

Tipy na další vylepšení a rozšíření receptu na bramborový guláš

  • Hovězí nebo kuřecí vývar: Nahraďte část vody kvalitním hovězím nebo kuřecím vývarem. Vývar dodá guláši hlubší a bohatší chuť.
  • Paprika: Přidejte více druhů papriky (sladká, pálivá, uzená) pro komplexnější chuť.
  • Kmín: Přidejte mletý nebo celý kmín, který dodá guláši tradiční chuť a vůni.
  • Čerstvé bylinky: Na závěr přidejte čerstvé bylinky, jako je petrželka nebo tymián, které dodají svěží chuť.
  • Uzené maso nebo klobása: Přidejte nakrájené uzené maso nebo klobásu pro bohatší chuť a texturu.

Pokud rádi předvádíte své výtvory a recepty z kuchyně nebo se jen rádi inspirujete pokrmy kolegů kuchařů, připojte se do naší skupiny s inspiracemi na Nejlepší recepty z kuchyně.

Zdroj obrázku: kiloretete-ro, Příprava bramborového guláše krok za krokem

Rychlý recept na lahodný bramborový guláš s cibulí a rajčatovým základem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 4 porce
Bramborový guláš s cibulí a rajčatovou omáčkou je lahodný pokrm připravený z brambor, cibule a rajčat

Potřebné vybavení

  • Hrnec

Suroviny

  • 500 gramů brambor
  • 350 gramů rajčat
  • 140 gramů žluté cibule
  • 50 mililitrů olivového oleje
  • 15 gramů čerstvé petrželky
  • 5 gramů česneku (granulovaného )
  • 2 gramy pepře (kajenského )
  • 3 gramy směsi koření
  • 2 gramy kmínového prášku
  • 5 gramů soli

Postup 

  • Nejprve oloupejte rajčata.
  • Oloupaná rajčata vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne hladká rajčatová pasta.
    Rajčatová pasta

    Zdroj obrázku: kiloretete-ro, Rajčata jako základ guláše

  • Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  • Žlutou cibuli očistěte od slupky a nakrájejte ji na malé kostičky.
  • Čerstvou petrželku důkladně omyjte a nasekejte nadrobno.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji několik minut, dokud nezesklovatí.
  • K orestované cibuli přidejte nakrájené brambory a nasekanou petrželku. Vše společně vařte asi jednu minutu.
  • Do směsi přidejte granulovaný česnek, kajenský pepř, kmín, směs koření, sůl a rajčatovou pastu.
    Koření na bramborový guláš

    Zdroj obrázku: kiloretete-ro, Přidání koření do guláše

  • Promíchejte a přiveďte směs k varu.
  • Jakmile začne guláš vřít, snižte plamen na nízkou teplotu. Hrnec přikryjte pokličkou a nechte guláš jemně probublávat.
  • Vařte přikryté asi 20-25 minut, nebo dokud brambory nezměknou a nejsou dobře uvařené.
  • Během vaření občas promíchejte, aby se guláš nepřipálil.
  • Ochutnejte guláš a případně dosolte nebo přidejte další koření podle chuti.
  • Bramborový guláš podávejte horký, ideálně s čerstvým pečivem nebo chlebem.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Pro snadnější loupání můžete rajčata naříznout křížem na vrcholu a ponořit je na několik sekund do vroucí vody. Poté je rychle přemístěte do ledové vody, což usnadní odstranění slupky.
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká, Maďarská
Klíčové slovo: bramborový guláš, brambory, guláš, vegetariánská kuchyně



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest