Vepřové maso v cibulově hořčičné omáčce je rychlé na přípravu, plné výrazných chutí a dokonale syté. Kombinace šťavnatého masa a jemně pikantní omáčky je neodolatelná a hodí se jak pro běžný den, tak pro slavnostní příležitosti. Tento recept se zaručeně stane oblíbeným v každé kuchyni!

Recept na Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce

Ingredience k přípravě

  • Vepřové maso (podle počtu porcí) – plec, kýta nebo panenka
  • Olivový olej
  • 2-3 cibule, nakrájená na kolečka
  • 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
  • sůl, pepř, červená paprika dle chuti
  • majonéza
  • 2-3 PL plnotučné hořčice
  • hovězí vývar
  • smetana na zjemnění
  • koření Maggi (volitelné)

Postup

1. Maso nakrájíme na plátky , ochutíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran.

Mason ařežeme na plátky a osmažíme.
Maso nařežeme na plátky a osmažíme.

2.Na výpeku osmažíme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme červenou papriku a pepř. Poté přidáme majonézu a hořčici a krátce osmažíme.

Uvaříme omáčku.
Uvaříme omáčku.

3. Do směsi vrátíme maso, přilijeme hovězí vývar a vaříme , dokud není maso měkké.

Maso vrátíme do omáčky.
Maso vrátíme do omáčky.

4. Maso pět z omáčky vyndáme, omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme smetanu případně Magi. Dochutíme. Maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží anebo s hranolky.

Obrázek receptu na Vepřové plátky v cibulově hořčičné o máčce
Recept na Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce

Závěr

Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce e výborný a sytý pokrm, který potěší každého milovníka masitých jídel. Tento recept je ideální pro chutný oběd nebo večeře a garantuje spokojenost u stolu.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest