Vepřové maso v cibulově hořčičné omáčce je rychlé na přípravu, plné výrazných chutí a dokonale syté. Kombinace šťavnatého masa a jemně pikantní omáčky je neodolatelná a hodí se jak pro běžný den, tak pro slavnostní příležitosti. Tento recept se zaručeně stane oblíbeným v každé kuchyni!
Recept na Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce
Ingredience k přípravě
- Vepřové maso (podle počtu porcí) – plec, kýta nebo panenka
- Olivový olej
- 2-3 cibule, nakrájená na kolečka
- 2-3 stroužky česneku, nakrájené na kolečka
- sůl, pepř, červená paprika dle chuti
- majonéza
- 2-3 PL plnotučné hořčice
- hovězí vývar
- smetana na zjemnění
- koření Maggi (volitelné)
Postup
1. Maso nakrájíme na plátky , ochutíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran.
2.Na výpeku osmažíme cibuli a česnek dozlatova. Přidáme červenou papriku a pepř. Poté přidáme majonézu a hořčici a krátce osmažíme.
3. Do směsi vrátíme maso, přilijeme hovězí vývar a vaříme , dokud není maso měkké.
4. Maso pět z omáčky vyndáme, omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme a přidáme smetanu případně Magi. Dochutíme. Maso vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží anebo s hranolky.
Závěr
Vepřové plátky v cibulově hořčičné omáčce e výborný a sytý pokrm, který potěší každého milovníka masitých jídel. Tento recept je ideální pro chutný oběd nebo večeře a garantuje spokojenost u stolu.