Jste milovníci pálivých jídel nebo někoho takového máte kolem sebe a chtěli byste mu udělat radost? Tak dnes si určitě přijdete na své, kdo toto jídlo neznáte, jedná se většinou o vepřové maso, které se restuje s cibulí, česnekem a paprikou, zalité pikantní rajčatovou omáčkou. Někdy se do omáčky používá chilli anebo jenom ostrý kečup. Pokrm má být dostatečně pikantní.
Jako příloha se hodí opékané nebo americké brambory, brambory jsou nakrájené na měsíčky, dobře okořeněné a pečené v troubě. Jako koření se většinou používá česnek, paprika, sůl, pepř, kmín.
Recept na Katův šleh – vepřové maso plné zeleniny v pikantní rajčatové omáčce, s americkými bramborami
Ingredience potřebné na přípravu tohoto pikantního pokrmu
- 500 g vepřová plec nebo kotleta
- 200 ml rajčatové pyré nebo pasírovaná rajčata
- 1 malá plechovka rajčatového protlaku
- 2 střední cibule
- 1 větší červená paprika
- 3 ks sterilované okurky
- 1 feferonka
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójová omáčka
- 1 lžíce Worcesterové omáčky
- 2 polévkové lžíce vepřového sádla
- sůl a pepř
Postup přípravy Katova šlehu
1. Umyté a osušené maso nakrájíme na nudličky a restujeme na rozehřátém sádle. Vyndáme z výpeku a uložíme na talíř na později.
2. Na výpeku z masa restujeme cibuli a ostatní zeleninu nakrájenou na proužky až do změknutí a než začne karamelizovat.
3. K zelenině přidáme rajčatové pyré a trochu protlaku, omáčky a promícháme, aby se chutě spojily. Do pánve vrátíme maso a za občasného míchání dusíme až do změknutí masa.
Servírování
Pokrm obvykle podáváme s americkými bramborami, čerstvou zeleninou, nebo zelným salátem. Doporučuje se zapíjet pivem, nebo osvěžujícím nápojem pro zmírnění ostrosti pokrmu.
