Máte doma starší rohlíky a je vám líto je jen tak vyhodit? Upečte z nich pizzu. Je rychlá, bez kynutí a překvapivě dobrá. Když jsem ji pekla poprvé, nikdo nepoznal, z čeho je těsto udělané. Stejně dobře jako rohlíky poslouží housky, veka nebo toastový chleba. A klidně se pusťte i do celozrnné varianty, fantazii se meze nekladou.

Pamatuji si, že když jsem byla malá, babička nám občas zapekla knedlíky, které zbyly z minulého dne, s kečupem, salámem a sýrem. Tento recept mi ty doby trochu připomíná. Přidáním oregana nebo koření na pizzu ale výsledek povýšíte na jídlo s italským nádechem. Zároveň mi dělá radost, že zužitkuji všechny potraviny, protože nerada plýtvám. A co je nejlepší, na těsto si můžete dát cokoli, co máte na pizze rádi – šunku, salám, hermelín. Tak jdeme na to!

Recept na domácí pizzu s těstem z rohlíků zapečenou se šunkou, sýrem a rajčaty

Doba přípravy: 45 minut

Co potřebujeme

  • 10 rohlíků
  • 400 ml mléka
  • 3 vejce
  • sůl
  • pepř
  • kečup
  • 2 stroužky česneku
  • oregano / koření na pizzu
  • šunka, salám, slanina,zelenina, kukuřice – cokoli, co máte na pizze rádi
  • strouhaný sýr

Postup na domácí pizzu z rohlíků

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka a v míse smícháme s vejci, solí, pepřem a mlékem.

2. Pokud se těsto zdá moc řídké, přidáme strouhanku.

3. Těsto rozprostřeme na pekáč vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.

5. Předpečené těsto vyndáme z trouby a pomažeme kečupem s prolisovaným česnekem a posypeme oreganem nebo kořením na pizzu.

6. Poklademe šunkou, salámem, zeleninou a vším, co na pizze chceme mít. Vše posypeme sýrem.

7. Zapečeme v troubě rozehřáté na 200 °C 20–25 minut.

Obrázek k receptu rohlíková pizza
Foto: Cooky.cz, Recept na rohlíkovou pizzu

Pizza na tisíc způsobů

Na pizze každý miluje něco jiného. Pokud opravdu nemáte nápad, co si na ni dát, inspirujte se na jakémkoli menu pizzerie. Co je ale podle mě na pizze opravdu důležité, ať už ji máte vegetariánskou, nebo plnou šunky a salámů, je kvalitní sýr. Já preferuji mozzarellu. Dobře chutná i gouda nebo eidam (45 %). Když chci něco výraznějšího, nastrouhám uzený eidam. V poslední době jsme si u nás doma oblíbili variaci se 4 druhy sýrů: niva, mozzarella, parmazán a cheddar.

Obrázek receptu na Brambopizzu na plech: bramborový koláč ala pizza

Brambopizza na plech: Bramborový koláč ala pizza

Obrázek k receptu: Zapečené pizza chleby se zeleninou, šunkou a sýrem

Zapečené pizza chlebíčky: Uložte si směšně snadný recept na tuto lahůdkovou směs na chlebíčky

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest