5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Bramboráky jsou jedním z těch jídel, které si oblíbili jak malí, tak velcí. Tato levná a vydatná pochoutka je ideální pro každou příležitost. Dnes vám přinášíme recept, díky kterému budou bramboráky krásně křupavé zvenku a lahodně měkké uvnitř.

Úsporný tip

Pokud chcete ušetřit, můžete část brambor nahradit hrubou moukou nebo strouhankou. Tento trik vám umožní připravit více bramboráků a zajistí, že budou ještě křupavější. Pamatujte však, že větší část by vždy měly tvořit brambory, i když používáte náhražky.

Bramboráky bez strouhání

Existují také recepty na bramboráky bez strouhání brambor, které jsou velmi rychlé a jednoduché na přípravu. Tyto verze jsou ideální pro ty, kteří nemají čas nebo chuť strouhat brambory, ale přesto chtějí dosáhnout skvělého výsledku.

Zdroj obrázku: grazynkagotuje, Lahodné křupavé bramboráky s omáčkou: Krok za krokem

Recept na dokonale křupavé bramboráky s omáčkou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 6 porcí
Bramboráky vás nikdy nezklamou a vždy potěší svou lahodnou chutí a křupavou texturou

Suroviny

Na přípravu bramboráků budeme potřebovat:

  • 1 kilogram brambor
  • 300 gramů cibule
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouky
  • sůl, pepř (podle chuti)
  • rostlinný olej

Na přípravu omáčky budeme potřebovat:

  • 300 gramů vepřového masa
  • 300 gramů rajčatové omáčky
  • 100 mililitrů vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky černého pepře

Postup 

  • Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na menší kousky.
  • Vložte cibuli do mixéru a rozmixujte ji do hladké konzistence.
  • Do mixéru přidejte také oloupané a nakrájené brambory.
  • Vše rozmixujte do jemné hmoty.
  • Přeneste rozmixovanou zeleninovou směs do velké mísy.
  • Přidejte vejce, sůl a pepř podle chuti.
  • Postupně přidávejte mouku a důkladně promíchávejte, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje.
  • Naběračkou nalijte bramborové těsto na pánev a tvarujte placičky.
  • Smažte placičky z obou stran do zlatova, přibližně 3-4 minuty na každé straně.
  • Hotové placičky položte na talíř pokrytý papírovou utěrkou, aby se zbavily přebytečného oleje.
  • Maso a oloupanou cibuli nakrájejte na větší kousky.
  • Umelte maso a cibuli na masovém mlýnku nebo je rozmixujte v mixéru do jemné směsi.
  • Na pánvi rozehřejte rostlinný olej.
  • Přeneste na pánev připravenou masovou směs a smažte ji, dokud se většina tekutiny nevyvaří.
  • K masové směsi přidejte rajčatovou šťávu, cukr, sůl a černý pepř podle chuti.
  • Směs promíchejte a přidejte trochu vody, aby omáčka získala požadovanou konzistenci.
  • Vše důkladně promíchejte a vařte dalších 5-7 minut, dokud se chutě dobře nepropojí.
  • Hotové bramborové placičky podávejte s připravenou masovou omáčkou.
    Recept na dokonalé křupavé bramboráky s omáčkou

    Zdroj obrázku: grazynkagotuje, Bramboráky s omáčkou: Křupavé potěšení

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Kdo chce, může do těsta na bramborové placičky přidat i nastrouhanou cuketu, nakrájenou papriku nebo žampiony pro obohacení chuti a textury.

 

Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bramboráky, vepřové maso


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest