Milovníci kokosu si s tímto receptem přijdou na své. Už u prvního sousta si budete připadat, že jste se ocitli v Karibiku, kde je kokos všudypřítomný. Navíc vás to nebude stát majlant.
Cukrárny se od vás budou moct učit. Krémové kokosové řezy jsou v první řadě jednoduché a velmi chutné. Jsou vděčným dezertem jak ke kávě, tak jako slavnostní pohoštění pro vážené hosty. Řezy také krásně vypadají na podnosu a hostům se budou sbíhat sliny ještě před podáváním.
Recept na krémové kokosové řezy
Potřebné vybavení
- 1 Plech na pečení
- Ruční šlehač
Suroviny
Ingredience na korpus
- 4 ks Vejce
- 6 lžic Mouky
- 8 lžic Cukru
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 ks Sáčku kávy 2v1
- 1 lžíce Kakaa
- 1 ks Prášek do pečiva
- 100 ml Oleje
- 100 ml Vody
Ingredience na krém
- 1 litr Mléka
- 7 lžic Hladké mouky
- 150 g Cukru
- 150 g Margarínu
- 150 g Nastrouhaného kokosu
- Kokos na posypání
Postup
Příprava krému
- Nejprve si připravíme základ na krém, aby mohl během přípravy korpusu tuhnout.
- V 3 dcl studeného mléka rozšleháme mouku tak, aby byla hmota bez hrudek.
- Zbytek mléka dáme vařit a zamícháme do něj cukr tak, aby se úplně rozpustil.
- Když se mléko začne vařit, vmícháme do něj připravenou směs s rozšlehanou moukou a za stálého míchání počkáme, až nám základ na krém zhoustne.
- Dáme ho vychladnout.
Příprava korpusu
- Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.
- Vedle si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a kávu.
- Za stálého míchání přidáme sypkou směs do rozšlehaných vajec.
- Poté za stálého míchání opatrně přidáme olej a vodu.
- Troubu si dáme předehřát na 200°C .
- Plech vysteleme pečícím papírem a vylejeme tekuté těsto.
- Pečeme na 200°C asi 20 minut. Zkoušíme párátkem, zda je hotovo.
Dokončení
- Jakmile je základ na krém studený, přidáme margarín o pokojové teplotě a šleháme mixérem, dokud nevznikne nadýchaný krém.
- Vsypeme kokos a pořádně promícháme.
- Upečený korpus vyklopíme z plechu na podnos a celý korpus natřeme krémem.
- Posypeme kokosem.
- Nakonec celý koláč dáme vychladnout do lednice.
- Podáváme nakrájené na kostkové řezy.
Poznámky
Rádi byste se pochlubili ostatním čtenářům, kteří si podle Vás připraví dobrotu? Vložit recept můžete ZDE.