5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Milovníci kokosu si s tímto receptem přijdou na své. Už u prvního sousta si budete připadat, že jste se ocitli v Karibiku, kde je kokos všudypřítomný. Navíc vás to nebude stát majlant.

Cukrárny se od vás budou moct učit. Krémové kokosové řezy jsou v první řadě jednoduché a velmi chutné. Jsou vděčným dezertem jak ke kávě, tak jako slavnostní pohoštění pro vážené hosty. Řezy také krásně vypadají na podnosu a hostům se budou sbíhat sliny ještě před podáváním.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na krémové kokosové řezy

Recept na krémové kokosové řezy

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 8 porcí
Pečeme výtečné kokosové řezy, které jsou velmi jednoduché.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech na pečení
  • Ruční šlehač

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 4 ks Vejce
  • 6 lžic Mouky
  • 8 lžic Cukru
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Sáčku kávy 2v1
  • 1 lžíce Kakaa
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • 100 ml Oleje
  • 100 ml Vody

Ingredience na krém

  • 1 litr Mléka
  • 7 lžic Hladké mouky
  • 150 g Cukru
  • 150 g Margarínu
  • 150 g Nastrouhaného kokosu
  • Kokos na posypání

Postup 

Příprava krému

  • Nejprve si připravíme základ na krém, aby mohl během přípravy korpusu tuhnout.
  • V 3 dcl studeného mléka rozšleháme mouku tak, aby byla hmota bez hrudek.
  • Zbytek mléka dáme vařit a zamícháme do něj cukr tak, aby se úplně rozpustil.
  • Když se mléko začne vařit, vmícháme do něj připravenou směs s rozšlehanou moukou a za stálého míchání počkáme, až nám základ na krém zhoustne.
  • Dáme ho vychladnout.

Příprava korpusu

  • Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.
  • Vedle si smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a kávu.
  • Za stálého míchání přidáme sypkou směs do rozšlehaných vajec.
  • Poté za stálého míchání opatrně přidáme olej a vodu.
  • Troubu si dáme předehřát na 200°C .
  • Plech vysteleme pečícím papírem a vylejeme tekuté těsto.
  • Pečeme na 200°C  asi 20 minut. Zkoušíme párátkem, zda je hotovo.

Dokončení

  • Jakmile je základ na krém studený, přidáme margarín o pokojové teplotě a šleháme mixérem, dokud nevznikne nadýchaný krém.
  • Vsypeme kokos a pořádně promícháme.
  • Upečený korpus vyklopíme z plechu na podnos a celý korpus natřeme krémem.
  • Posypeme kokosem.
  • Nakonec celý koláč dáme vychladnout do lednice.
  • Podáváme nakrájené na kostkové řezy.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Máte vlastní recept na pečený nebo nepečený dezert, koláč, buchtu, dort?
Rádi byste se pochlubili ostatním čtenářům, kteří si podle Vás připraví dobrotu? Vložit recept můžete ZDE.
Cena: 90 Kč
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Mezinárodní
Klíčové slovo: dezert, kokos, kokosové řezy



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest