5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Jablečné koblihy si zamilujete. Jedná se o nesmaženou variantu, jsou nadýchané a skořicový posyp příjemně křupe. Jablečný mošt koblihy provoní a dodá skvělou jablečnou chuť. Vyrobeno z čerstvého jablečného moštu a skořicového posypu. Tyto mini pochoutky pečené v troubě jsou měkké, lehké, křehké, dozlatova hnědé a přinášejí do vaší kuchyně sladkou pochoutku.

Jablečné nesmažené koblihy – postup a video recept.

Recept na Jablečné nesmažené koblihy

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 15 kusů koblih

Potřebné vybavení

  • 1 Trouba
  • 1 sporák

Suroviny

Těsto na koblihy

  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • 1 a 1/2 hrnku jablečného moštu/džusu
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 špetku soli

Posyp na koblihy

  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2/3 hrnku cukru
  • 4 lžičky skořice

Postup 

  • Nastavte troubu na 180 stupňů
  • Do malého hrnce dejte jablečný džus/mošt
  • Zahřívejte na sporáku na středním plameni, dokud se 1 1/2 šálku nezmenší na 1/2 šálku
  • Mošt by se měl mírně vařit, bude to trvat asi 20 minut
  • Nechte vychladnout před přidáním do těsta
  • Poté přidejte jedno vejce po druhém, po každém vejci šlehejte, dokud se směs nespojí
  • V samostatné misce smíchejte suché ingredience – mouku, skořici a prášek do pečiva
  • Poté do těsta střídavě přidávejte: moučnou směs, mléko a jablečný mošt, dokud se vše nespojí, po každém přidání šlehejte. Pro dosažení nejlepších výsledků začněte a skončete moukou. Suché-mokré-suché-mokré-suché
  • Dále vmícháme vanilkový extrakt
  • Formu na koblihy (pokud nemáte můžete použít formu na muffiny) vymažte tukem
  • Těsto vlijte asi do 3/4 výšky každého otvoru ve formě. Pečte 10 minut
  • Zatímco se koblihy pečou, připravte si polevu ze skořicového cukru. Rozpusťte máslo. V misce si smíchejte skořici a cukr
  • Vyjměte koblihy z trouby a nechte vychladnout na dotek. Poté každou koblihu ponořte do rozpuštěného másla a poté do směsi skořicového cukru
  • Ujistěte se, že je celý koblih rovnoměrně obalen posypem

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 50 Kč
Chod: Pečení, Sladké
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: Forma na koblihy, Nesmažené koblihy



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest