Pomazánky a předkrmy na všechny možné způsoby jsou u nás dost oblíbené. Některé známe a děláme je pravidelně, na jiné dostaneme recept nebo doporučení. Často si je také vymýšlíme až během vaření. Jako třeba já včera, dělala jsem pořádek v mrazáku a natrefila jsem na maso, které jsem zapomněla popsat. Zjistila jsem, že jsou to kuřecí játra a tak mne napadlo je povařit a udělat játrovou paštiku. A ona byla opravdu výborná, recept na kuřecí paštiku najdete také zde na cooky.cz.

Touto mou zkušeností jsem vám jen chtěla přiblížit, jak také mohou vznikat nové recepty. My si dnes připravíme čtyři předkrmy a vy si můžete vybrat ten, který vás nejvíc zaujme a na který budete mít doma právě ingredience. Naše dnešní předkrmy budou z kuřecího masa, z tvarohu, rajčat a sýru Mozarella a nakonec z okurky a mrkve.

1. Recept na Předkrm z kuřecího masa

Ingredience na Kuřecí předkrm

  • 2 kuřecí stehna (cca 300 g)
  • sůl
  • 1 malá mrkev
  • 1 malé jablko
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • černý pepř celý
  • voda (20-30 ml)

Postup přípravy kuřecího předkrmu

1. Kuřecí stehna osolíme a necháme odležet cca půl hodiny. Stehna se zeleninou uvaříme na mírném ohni do měkka v osolené vodě (vaříme cca 1 hodinu).

2. Maso obereme z kosti a zeleninu rozmáčkneme vidličkou, všechno spolu smícháme a necháme 2-3 hodiny odležet, nejlepší nechat odležet do druhého dne. Podáváme s nakrájenou a osmaženou bagetou.

Obrázek k receptu na 4 předkrmy
Zdroj: LeckermitAnnet, Recept na předkrm z vařeného kuřecího masa podáveného na bagetce.

2. Recept na předkrm z Tvarohu s cibulí a koprem

Ingredience na přípravu Bagetek s tvarohovou pomazánkou

  • 150 g tvarohu nebo Cottage sýru
  • půl červené cibule
  • kopr dle chuti
  • zelená petrželová nať dle chuti
  • 1 kávová lžička mouky
  • sůl a černý pepř dle chuti
  • 1 vejce
  • rostlinný olej

Postup přípravy tvarohového předkrmu

1. V misce rozmícháme tvaroh, drobně nakrájenou červenou cibuli, drobně nasekaný kopr a zelenou petrželovou nať, vajíčko, sůl a pepř. Řádně rozmícháme.Směs narovnáme na nakrájenou bagetu.

2. V nepřilnavé pánvi si rozpálíme olej a bagetky s pomazánkou opečeme namazanou stranou do zlatova. Po chvilce otočíme, opečeme do zlatova i z druhé strany a vyndáme na talíř.

Obrázek receptu na Předkrmy nejen na slavnostní stůl 4 krát jinak
Zdroj: LeckermitAnnet, Recept na Předkrm s tvarohovou pomazánkou
Obrázek receptu na pečenou domácí paštiku.

Klasická domácí masová paštika – Nejlepší recepty jsou ty rodinné, osvědčené

3. Recept na Bagetky se směsí Caprese – mozarella, rajčata a bazalka

Ingredience na předkrm s Rajčatovou směsí

  • 1 Mozarella
  • 3 rajčata
  • bazalka dle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje

Postup přípravy rajčatového předkrmu

1. Bagetu a Mozarellu nakrájíme na plátky, bagetu opečeme z obou stran na olivovém oleji, na bagetu poklademe plátky Mozarelly.

2. Rajčata nakrájíme na kostičky a v misce smícháme s drobně nakrájenou čerstvou bazalkou, drobně nakrájeným česnekem, solí s pepřem. Přidáme 2 polévkové lžíce olivového oleje a řádně promícháme. Salát ještě na bagetce zakápneme olivovým olejem a dozdobíme lístky čerstvé bazalky.

Obrázek receptu na Předkrmy nejen na slavnostní stůl 4 krát jinak
Zdroj: LeckermitAnnet, Recept na Bagetky se salátem Caprese
Obrázek receptu na vaječnou pomazánku s lučinou a smetanovým křenem.

Vaječná pomazánka s lučinou a smetanovým křenem

4. Recept na Mrkvovo-okurkový předkrm

Ingredience na předkrm ze strouhané mrkve a okurky

  • bageta
  • máslo
  • mrkev
  • rostlinný olej
  • nakládané okurky
  • černý pepř dle chuti
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce majonézy

Postup přípravy mrkvovo-okurkového předkrmu

1. Bagetu nakrájíme na plátky a osmažíme na másle z obou stran do zlatova.

2. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a orestujeme na oleji do měkka.

3. Orestovanou mrkev vyndáme do misky, 4 menší nakládané okurky nastrouhámena hrubém struhadle, necháme odstát 10 minut a vymačkáme z nich šťávu, okurky orestujeme na suché pánvi cca 10 minut.

4. Okurky smícháme s mrkví, přidáme prolisovaný česnek pepř a lžíci majonézy. Směs řádně promícháme a narovnáme na opečené plátky baget.

Obrázek receptu na Předkrmy nejen na slavnostní stůl 4 krát jinak
Zdroj: LeckermitAnnet, Recept na Předkrm s bagetkou a směsí ze strouhané mrkve a okurky

Každý z těchto receptů je jednoduchý a snadný na přípravu. Jejich základem je bílá bageta, kterou orestujte na oleji či másle. Přeji vám dobrou chuť!

Obrázek receptu na 6 krát vaječný předkrm, jednohubky nejen na svátky jara

Šest vaječných předkrmů, jednohubek a dalších dobrot: recepty nejen na Velikonoce

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest