Dnes tu máme inspiraci za zajímavý pokrm, který kombinuje české a exotické chutě. Recept na vepřovou plec na kari s houbami potěší každého v rodině, neboť je to odraz naší tvořivosti. Pokud máte doma, stejně jako já, manžela co má rád českou klasiku, tak uvidíte že tímto pokrmem ho nadchnete. Kombinace šťavnatého vepřového masa, voňavého kari je famózní a bude všem moc chutnat.

Začneme s přípravou cibulového základu. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme osolené kousky vepřové plece, které jsme předem posypali kari kořením a houbovým prachem. Houbový prach – jsou to podrcené sušené houby. Houbový prach dodává celému jídlu hloubku a zemitost, která skvěle tóny kari.

Maso pečlivě opečeme ze všech stran, poté ho zaprášíme trochou hladké mouky a zalijeme vývarem. Pomalým vařením dosáhneme měkkého a křehkého masa, které se rozpadá na jazyku. V polovině dušení přidáme nakrájené žampiony.

Recept na Vepřovou plec na kari s houbami a kolínky

Potřebné ingredience:

  • 500 g vepřová plec nakrájená na plátky
  • 200 g žampionů
  • hrst sušených hub (které pomocí paličky na maso rozmělníme na prach) nebo houbové koření
  • 1 velká cibule (nakrájená nadrobno)
  • kari, sůl a pepř na dochucení
  • hladká mouka na zahuštění
  • 1 litr vývaru
  • 1 lžíce sádla nebo rostlinného oleje

Postup:

Vepřová plec na kari s houbami na cibulovém základu s kolínky
Obrázek: Hana K., Vepřová plec na kari s houbami na cibulovém základu s kolínky

1. Nakrájíme si plec na stejné plátky. Plátky si osolíme, opepříme, okořeníme kari a houbovým prachem nebo kořením. Maso obalíme z obou stran v mouce

2. V hrnci si rozehřejeme tuk a na něm obděláme nakrájenou cibulku. Jakmile cibulka zesklovatí přidáme okořeněné maso, opékáme maso z obou stran. Když se maso zatáhne, zalijeme ho vývarem a pod pokličkou vaříme. Asi po 30 minutách přidáme k masu pokrájené žampiony a opět vaříme pod pokličkou dalších 30 minut.

3. Když je maso krásně měkké můžeme podávat.

Vhodná příloha k tomuto pokrmu jsou například těstoviny nebo dušená rýže.

Dobrou chuť.

Nejlepší recept roku


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest