Domácí brownies je výbornou volbou pro všechny čokoládové nadšence. Je to v podstatě americký čokoládový dezert, který si získal oblibu po celém světě díky své intenzivní chuti, vláčnosti a jemné krustě na povrchu. A to nejdůležitější? Když se povede, měl by uvnitř téct. Ale tahle zvláštnost není pokaždé stoprocentní a ne každý recept je nepsaný tak, že se to povede. Lépe řečeno, ne vždycky vše dodržíme tak, že se nám tento trik povede. Tak to pojďme vyzkoušet.
Recept na Brownies s originální tvarohovou polevou
Ingredience na přípravu
Těsto
- 2 vejce
- 3 polévkové lžíce vody
- 1 1/2 lžičky vanilky
- 1/2 šálku rozpuštěného margarínu
- 1/3 šálku sušeného mléka
- 1 hrnek prosáté mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek cukru
- 1/3 hrnku kakaa
- 1/2 šálku ořechů (volitelné)
Tvarohová poleva
- 250 g jemného tvarohu
- 1 vejce
- 50 g cukru moučka
- 1 lžička vanilkového cukru nebo esence
Postup
1. V misce smícháme všechny mokré ingredience (vejce, voda, vanilka a a margarín).
2. Přidáme suché přísady a dobře promícháme. V případě potřeby přidáme ořechy.
3. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu při 350 stupních 35 – 40 minut.
4. V misce vyšleháme ingredience na tvarohovou polevu a vychladnutý koláč polevou polejeme.
Doporučení na závěr
Chceme li mít Brownies, jak má být, uprostřed tekoucí, ubereme v receptu jedno vajíčko a dobu pečení zkrátíme o 5 minut. V případě, že chceme obyčejný dortový koláč, nic neměníme.