Domácí brownies je výbornou volbou pro všechny čokoládové nadšence. Je to v podstatě americký čokoládový dezert, který si získal oblibu po celém světě díky své intenzivní chuti, vláčnosti a jemné krustě na povrchu. A to nejdůležitější? Když se povede, měl by uvnitř téct. Ale tahle zvláštnost není pokaždé stoprocentní a ne každý recept je nepsaný tak, že se to povede. Lépe řečeno, ne vždycky vše dodržíme tak, že se nám tento trik povede. Tak to pojďme vyzkoušet.

Recept na Brownies s originální tvarohovou polevou

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 2 vejce
  • 3 polévkové lžíce vody
  • 1 1/2 lžičky vanilky
  • 1/2 šálku rozpuštěného margarínu
  • 1/3 šálku sušeného mléka
  • 1 hrnek prosáté mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek cukru
  • 1/3 hrnku kakaa
  • 1/2 šálku ořechů (volitelné)

Tvarohová poleva

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vejce
  • 50 g cukru moučka
  • 1 lžička vanilkového cukru nebo esence

Postup

1. V misce smícháme všechny mokré ingredience (vejce, voda, vanilka a a margarín).

2. Přidáme suché přísady a dobře promícháme. V případě potřeby přidáme ořechy.

Smícháme všechny ingredience na těsto,
Zdroj obrázku: wikimediacommons, Smícháme všechny ingredience na těsto.

3. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu při 350 stupních 35 – 40 minut.

4. V misce vyšleháme ingredience na tvarohovou polevu a vychladnutý koláč polevou polejeme.

Doporučení na závěr

Chceme li mít Brownies, jak má být, uprostřed tekoucí, ubereme v receptu jedno vajíčko a dobu pečení zkrátíme o 5 minut. V případě, že chceme obyčejný dortový koláč, nic neměníme.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Write A Comment

Připnout na Pinterest