5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Když se řekne Loštice, mnohým se vybaví olomoucké tvarůžky, které jsou pro tuto oblast typické. S tímto místem se pojí ještě jedna a pro mnohé možná i chutnější specialita, a tou je Loštický řízek. Tento nevšední pokrm je kombinace mletého masa s výraznými olomouckými tvarůžky, česnekem a majoránkou. Výsledek je pak lahodný a aromatický pokrm, který určitě ocení milovníci tradiční české kuchyně.

Tento řízek je chutný a sytý. Je to zážitek, který vás zavede do srdce české gastronomie. Toto jídlo si můžete uvařit ať už na rodinný oběd či večeři, nebo podávat samotné na oslavě. Jeho příprava je jednoduchá a výsledek je lahodný. Křupavá kůrka a šťavnaté maso, to vše z toho dělá z pokrmu skutečnou dobrotu.
Navíc je Loštický řízek také velmi variabilní, můžeme experimentovat s různými druhy mletého masa, přidávat další koření podle své chuti nebo zvolit zdravější způsob příprav, jako je pečení v troubě místo smažení na oleji.

Vyzkoušejte tento pokrm, uvidíte že vás nezklame!

Obrázek: tvaruzky.cz, Recept na Loštický řízek s bramborovou kaší

Recept na Loštický řízek

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 4
Vaříme Loštický řízek, uvedené množství na 4 porce. Čas přípravy je 20 minut, čas smažení 15 minut.

Potřebné vybavení

  • Mísa
  • Pánev
  • lis na česnek
  • obracečku

Suroviny

  • 400 g vepřové mleté maso
  • 150 g olomoucké tvarůžky (nastrouhané)
  • 1 ks vejce
  • 5 stroužků česneku (prolisovaný)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce majoránky
  • stouhanka (na obalování)
  • olej (na smažení)

Postup 

  • Všechny suroviny: mleté maso, nastrouhané tvarůžky, vejce, sůl, pepř, majoránku, důkladně promícháme.
  • Ideálně promícháme rukou, pokud vám nevadí mít maso v ruce.
  • Z vytvořené směsi uděláme placičky. Lépe se nám budou tvarovat s navlhčenými rukami.
  • Každou placičku následně obalíme ve strouhance.
  • Nyní si rozhřejeme olej. Jakmile je olej dostatečně teplý, začneme smažit jednotlivé placky.
  • Placky smažíme z obou stran do zlatavé barvy.
  • Hotovo, můžeme podávat, ideální příloha je vařený brambor a čerstvý zeleninový salát.
  • Nechte si chutnat.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 190 Kč
Chod: Oběd, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Loštický řízek, mleté maso, olomoucké tvarůžky, řízek, vepřové mleté maso


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest