5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Netradiční kuřecí řízky se stanou oblíbeným pokrmem a to i bez smažení. Jsou totiž snadné, rychlé a naprosto famózní. Jejich šťavnatá chuť přiláká všechny milovníky drůbežího.

Kuřecí maso patří ve světě mezi velmi oblíbené. S tímto nevšedním receptem však díky lahodné kombinaci pečené slaniny a sýru přilákáte i konzumenty preferující jiné druhy masa. Kuřecím prsům tyto přísady totiž dodávají nezapomenutelnou chuť. K dokonalosti stačí přidat zakysanou smetanu a čerstvou zeleninu.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na Kuřecí řízky se sýrem, slaninou, zakysanou smetanou a zeleninou

Recept na zapečené kuřecí řízky se sýrem, slaninou, zakysanou smetanou a zeleninou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 40 minut
Celkový čas 55 minut
Porcí 4 osoby
Připravme si kuřecí řízky trochu jinak: Zdravěji bez smažení, délka pečení 40 minut.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Plech

Suroviny

  • 4 ks Kuřecích prsou
  • 200 g Nastrouhaného sýra
  • 8 ks Plátků anglické slaniny
  • 8 ks Plátků šunky
  • 2 ks Červené papriky
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Ostřejší papriky (dle chuti)
  • 400 ml Zakysané smetany
  • 2 lžíce Hořčice
  • Sůl, mletý černý pepř, oregano
  • Olej na vymazání

Postup 

  • Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny a pořádně umyjeme.
  • Maso mírně rozklepeme a ochutíme solí a pepřem.
  • Připravíme si zeleninu. Papriku nakrájíme na měsíčky nebo plátky, cibuli na kolečka.
  • Dáme si prozatím předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
  • Na vymazaný plech vyskládáme maso, které následně pomažeme hořčicí.
  • Na jednotlivé kousky masa slaninu, cibuli, papriky a nakonec přikryjeme šunkou.
  • Všechny kusy potřeme zakysanou smetanou.
  • Vložíme do úplně předehřáté trouby na 40 minut.
  • 15 – 20 minut před koncem nasypeme nastrouhaný sýr na maso, tím docílíme krásně zlatavého povrchu rozpuštěného sýra.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Pečení
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: kuřecí maso, Pečené kuře, řízky


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest