Netradiční kuřecí řízky se stanou oblíbeným pokrmem a to i bez smažení. Jsou totiž snadné, rychlé a naprosto famózní. Jejich šťavnatá chuť přiláká všechny milovníky drůbežího.
Kuřecí maso patří ve světě mezi velmi oblíbené. S tímto nevšedním receptem však díky lahodné kombinaci pečené slaniny a sýru přilákáte i konzumenty preferující jiné druhy masa. Kuřecím prsům tyto přísady totiž dodávají nezapomenutelnou chuť. K dokonalosti stačí přidat zakysanou smetanu a čerstvou zeleninu.
Recept na zapečené kuřecí řízky se sýrem, slaninou, zakysanou smetanou a zeleninou
Potřebné vybavení
- Trouba
- Plech
Suroviny
- 4 ks Kuřecích prsou
- 200 g Nastrouhaného sýra
- 8 ks Plátků anglické slaniny
- 8 ks Plátků šunky
- 2 ks Červené papriky
- 1 ks Cibule
- 1 ks Ostřejší papriky (dle chuti)
- 400 ml Zakysané smetany
- 2 lžíce Hořčice
- Sůl, mletý černý pepř, oregano
- Olej na vymazání
Postup
- Kuřecí prsa rozkrojíme na poloviny a pořádně umyjeme.
- Maso mírně rozklepeme a ochutíme solí a pepřem.
- Připravíme si zeleninu. Papriku nakrájíme na měsíčky nebo plátky, cibuli na kolečka.
- Dáme si prozatím předehřát troubu na 180 stupňů Celsia.
- Na vymazaný plech vyskládáme maso, které následně pomažeme hořčicí.
- Na jednotlivé kousky masa slaninu, cibuli, papriky a nakonec přikryjeme šunkou.
- Všechny kusy potřeme zakysanou smetanou.
- Vložíme do úplně předehřáté trouby na 40 minut.
- 15 – 20 minut před koncem nasypeme nastrouhaný sýr na maso, tím docílíme krásně zlatavého povrchu rozpuštěného sýra.