Kinder mléčný řez je oblíbenou pochoutkou téměř všech dětí. Kombinace světlé a tmavé čokolády dělá z této sladkosti přímo pochoutku, v pohodlí domova si můžeme připravit dort inspirovaný touto kombinací.
Málokteré dítě odolá pochoutce, kterou je nejen Kinder čokoláda, ale i sušenka. Tyto sladkosti v sobě kombinují oblíbenou chuť čokolády a to nejen té tmavé, ale i té světlé. V pohodlí domova si můžeme snadno připravit dort inspirovaný právě touto sladkostí a překvapit tak nejen ty nejmenší strávníky.
Recept na chutný dort inspirovaný Kinder mléčnými řezy
Potřebné vybavení
- Plech na pečení ideálně o rozměrech 30×40 cm
- 2 Hluboké mísy
- Ruční šlehač
- Pečící papír
- Hrnec
- Nůž
Suroviny
Ingredience potřebné na přípravu korpusu
- 5 vajec
- 125 gramů cukru krystalu
- 125 gramů hladké mouky
- 25 gramů kakaového prášku
- 40 mililitrů vody
- 8 gramů vanilkového cukru
- špetka soli
Ingredience potřebné na přípravu krému
- 400 gramů smetany ke šlehání (ideálně 33 – 35%)
- 100 mililitrů mléka
- 75 gramů medu
- 125 gramů bílé čokolády
- 8 gramů vanilkového cukru
- 10 gramů želatiny
- 50 mililitrů vody
Ingredience potřebné na polevu
- 80 gramů smetany ke šlehání (ideálně 33 – 35%)
- 80 gramů hořké čokolády
Postup
- Nejprve si v míse vyšleháme vejce s cukrem na korpus.
- Do vyšlehané hmoty vmícháme vanilkový cukr.
- Ve druhé míse promícháme mouku s kakaem.
- Za pomoci stěrky sypkou směs promícháme s vyšlehaným krémem.
- Lžíci těsta si přendáme do misky, kde ji smícháme s vodou.
- Hotovou směs nalijeme zpět a vznikne nám homogenní těsto.
- Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem.
- Těsto pečeme po dobu 15 minut na 180 stupňů.
- Mezitím si připravíme krém, na který budeme potřebovat želatinu. Tu si necháme rozpustit ve vodě.
- Do smetany přidáme vanilku a vyšleháme.
- V hrnci přivedeme k varu mléko, které smícháme s čokoládou a medem.
- Do vzniklé směsi přidáme želatinu.
- Směs sundáme z plotny a necháme vystydnou.
- Do chladné čokoládové směsi přidáme vyšlehaný krém a promícháme.
- Hotový korpus podélně rozřízneme.
- Polovinu vychladlého korpusu namažeme krémem a přikryjeme druhou polovinou.
- Připravíme si polevu, která přijde navrch dortu.
- Smetanu přivedeme k varu a přidáme k ní čokoládu.
- Hotovou směsí polijeme dort a dáme ho vychladit do ledničky na 6 hodin.
Poznámky
- Do polevy můžeme pomocí špejle nakreslit vzor.
- Před krájením dortu je dobré nahřát si nůž v horké vodě.