Příprava těchto pikantních kuřecích křídel je snadná a výsledkem je neodolatelně chutné jídlo, které potěší každého milovníka pečených kuřecích křidélek. Začínáme vytvořením aromatické marinády, která kombinuje slunečnicový olej, špetku chilli pro pikantnost, sůl pro vyvážení chutí a rozpuštěný med, jenž dodává jemnou sladkost a krásně karamelizuje během pečení. Do této naložíme očištěná kuřecí křídla a necháme je hodinu marinovat a nasáknout všemi těmito lahodnými chutěmi.
Recept na Chilli-medová křidélka
Potřebné vybavení
- Mísa
- Pekáč
Suroviny
- 6 ks kuřecích křídel
- 6 polévkových lžic slunečnicového oleje
- 2 polévkové lžíce mletého chilli
- 1/2 polévkové lžíce chilli vloček
- 1/2 polévkové lžíce soli
- 1 polévková lžíce medu
Postup
- Do mísy dáme slunečnicový olej, ke kterému přidáme 2 lžíce mletého chilli, půl polévkové lžíce soli a lžící rozpuštěného medu.
- Směs koření a oleje důkladně promícháme, tím nám vznikne ostrá marináda.
- Později do marinády přidáme předem očištěná kuřecí křídla od zbylých pýrek.
- Pořádně v marinádě promícháme a necháme hodinu marinovat v lednici.
- Po hodině křídla vyndáme z marinády a vyndáme je na pekáč s pečícím papírem.
- Křídla naposledy posypeme jemně chilli vločkami.
- Pekáč s křídli dáme do rozehřáté trouby na 200°C.
- Pečeme zhruba 15 minut dozlatova.