Kakaové nepečené řezy jsou lahodný a jednoduchý nepečený dezert, který si zamilujete díky jeho rychlé přípravě a skvělé kombinaci chutí. Tento dezert nevyžaduje pečení, což z něj dělá ideální volbu, když chcete připravit něco sladkého bez nutnosti použít troubu. Piškoty nasáknou čokoládovým krémem, což vytvoří lahodnou a jemnou texturu, kterou doplní kakaová chuť.

Kakaové nepečené řezy jsou také ideální pro oslavy a posezení s přáteli, protože se dají snadno připravit předem a stačí je nakrájet na jednotlivé porce. Každé sousto přináší kombinaci sladkosti, krémovosti a jemného kakaového nádechu, který uspokojí chuťové buňky i náročnějších milovníků sladkého.

Recept na kakaové nepečené řezy

Ingredience pro přípravu

  • 1 balení cukrářských piškot
  • 1,5 l mléka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 hrnku cukru
  • 90 g kukuřičného škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 150 g hořké čokolády
  • 1 žloutek
  • 2 lžíce kakaa
  • olej

Postup přípravy

1. V cca 100 ml mléka namočíme z obou stran na krátkou dobu piškoty, nenecháme je ležet v mléce, aby se nám nerozpadly.

2. Do formy vymazané olejem rovnoměrně rozložíme namočené piškoty.

Namočené piškoty vyskládáme do formy.
Zdroj obrázku: Cookrate – Cakes, Namočené piškoty vyskládáme do formy.

3. V misce smícháme žloutek, cukr, smetanu a vanilkový extrakt, poté přidáme kukuřičný škrob a důkladně rozmícháme. Postupně přidáváme zbytek mléka a opět pořádně rozmícháme.

4. Důkladně rozmíchanou směs přelejeme do hrnce a za stálého míchání zahříváme na mírném ohni, aby se nám nepřipálila.

5. Když začne krém houstnout, přidáme hořkou čokoládu a mícháme do doby, než se čokoláda zcela rozpustí a vytvoříme hladký krém.

Do krému vmícháme hořkou čokoládu.
Zdroj obrázku: Cookrate – Cakes, Do krému vmícháme hořkou čokoládu.

6. Hotový krém nalijeme na piškoty ve formě, uhladíme a dozdobíme vidličkou.

Krém nalejeme na piškoty.
Zdroj obrázku: Cookrate – Cakes, Krém nalejeme na piškoty.
Ozdobíme vidličkou.
Zdroj obrázku: Cookrate – Cakes, Ozdobíme vidličkou.

7. Zákusek necháme vychladnout na pokojovou teplotu, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme zchladit v chladničce asi dvě hodiny, než kvalitně ztuhne. Můžeme posypat kakaem.

Posypeme kakaem.
Zdroj obrázku: Cookrate – Cakes, Posypeme kakaem.

Obliba cukrářských piškotů

Cukrářské piškoty jsou lehké a suché, připomínají svým tvarem prsty, odtud pochází anglický název “ladyfingers.” Díky jejich lehkosti a schopnosti dobře absorbovat tekutiny se staly oblíbenou součástí mnoha dezertů, jako je například slavné italské tiramisu, různé nepečené dorty či pudinky.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest