Pařížský krém je královskou náplní čokoládových dezertů, protože jej tvoří kvalitní smetana, čokoláda, máslo a trochu cukru a čím kvalitnější a čerstvější ingredience použijeme, tím bude chuťový zážitek dokonalejší. Královské Pařížské rohlíčky jsou luxusním druhem vánočního cukroví, které se vyznačuje bohatou čokoládovou chutí a jemným krémem. Jsou oblíbené pro svou eleganci a delikátnost, a přestože jejich příprava je trochu náročnější, výsledek za to rozhodně stojí. Základem tohoto cukroví je ořechové těsto tvarované do rohlíčků, které je pokryté vrstvou krémového pařížského krému a namočené v čokoládové polevě.

Recept na Královské pařížské rohlíčky

Ingredience na přípravu

Pařížský krém

  • 1/2 l smetany na šlehání (33%)
  • 150 g cukru krystal
  • 200 g hořké čokoláda (70%)
  • 250 g másla

Těsto

  • 4 bílky
  • 250 g moučkového cukru
  • 170 g mletých vlašských ořechů
  • 3 PL hrubé mouky

Poleva

  • 200 g hořké čokolády (70%)
  • 50 g kokosového oleje

Postup přípravy

1. Krém si připravíme den předem.

2. Smetanu s cukrem dáme za občasného promíchání zahřívat do bodu varu.

Uvaříme smetanu s cukrem.
Uvaříme smetanu s cukrem.

3. Zatím si připravíme těsto.

4. Oddělíme si žloutky od bílků.

5. Bílky, moučkový cukr a ořechy zahříváme ve vodním koupeli a mícháme metličkou do doby, než je těsto teplé. Přidáme špetku soli pro zvýraznění chutí. Odstavíme z ohně.

Uvaříme si těsto.
Uvaříme si těsto.

6. Smetanu, která mezitím začala vařit, odstavíme z ohně. Do horké smetany přidáme čokoládu a máslo a mícháme do rozpuštění.

Do uvařené smetany přidáme čokoládu a máslo.
Do uvařené smetany přidáme čokoládu a máslo.

7. Krém přikryjeme potravinovou folií a necháme ideálně do druhého dne v lednici chladit.

8. Dokončíme si těsto, které nám vychladlo, přidáme hrubou mouku a rozmícháme.

9. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na plech s pečícím papírem pokropeným vodou tvarujeme rohlíčky. Pozor, při pečení rohlíčky zvětší svůj objem.

Cukrářským sáčkem tvarujeme z těsta rohlíčky.
Cukrářským sáčkem tvarujeme z těsta rohlíčky.

10. V troubě vyhřáté na 150 stupňů pečeme rohlíčky 15-20 minut.

11. Z čokoládové směsi uložené od předešlého dne v lednici vyšleháme šlehačem hustý pařížský krém.

Z vychlazeného krému vyšleháme pařížský krém a zdobíme rohlíčky.
Z vychlazeného krému vyšleháme pařížský krém a zdobíme rohlíčky.

12. Pařížský krém naplníme do cukrářského sáčku a nazdobíme rohlíčky a necháme je vychladit v lednici.

13. Zatím si ve vodném koupeli roztavíme čokoládu a přidáme kokosový tuk.

14. Do teplé polevy namáčíme vychlazené rohlíčky a ukládáme na talíř.

Rohlíčky namáčíme v čokoádové polevě.
Rohlíčky namáčíme v čokoládové polevě.

Historie Královských pařížských rohlíčků

Královské pařížské rohlíčky patří mezi tradiční české cukroví, které je považováno za luxusnější dezerty. Jejich název “pařížské” evokuje francouzskou eleganci, a přestože nemají s Paříží přímou historickou vazbu, jde o oblíbený dezert na slavnostních příležitostech. Kombinace čokolády a krému vytváří bohatou chuť, která je u tohoto cukroví velmi oblíbená a jejich luxusní vzhled nás přímo láká k nakousnutí.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest