Dnes se opět vrátíme k listovému těstu, je to stálice v naší kuchyni, ke které se rádi vracíme. Je tak univerzální, že je z něj možné vytvořit nepřeberné množství sladkých i slaných pochutin, hlavních jídel i dezertů. I já sama z něj dělám spoustu pokrmů, i na nedávném rodinném posezení jsem na stůl připravila dobroty z listového těsta.

Z listového těsta ráda peču i v neděli, když je chuť na sladké a málo času na pečení. Tento dnešní recept na listové pirožky je k tomu jako udělaný, protože je snadný, rychlý a velmi chutný. Podle mne ho zvládne úplně každý protože upéct těsto, ušlehat náplň a přidat ovoce je opravdu jednoduché. Tak se těšte, protože je fakt svěží a lahodný.

Recept na Sladké taštičky z listového těsta: rychlá dobrota s ovocem a krémem

Ingredience na přípravu pirožků

  • 500 g listového těsta (já. mám nejradši to chlazené a rozválené)
  • 50 ml mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 50 g smetanového sýru např. Mascarpone anebo Riccota
  • 20 g pomerančové marmelády
  • 200 g ovoce (bobule, můžou být i mražené, ale musí rozmrazené a odtečené)

Postup přípravy

1. Rozválené listové těsto nakrájíme na čtverce a potřeme mlékem. Každý čtverec přeložíme do trojúhelníku a znovu potřeme mlékem. Ukládáme na plech s pečícím papírem.

Listové těsto rozdělíme na čtverce a potřeme mlékem.
Zdroj: appetizing.baking, Listové těsto rozdělíme na čtverce a potřeme mlékem.
ěsto přeložíme do trojuhelníků a znovu potřeme mlékem.
Zdroj: appetizing.baking, Těsto přeložíme do trojuhelníků a znovu potřeme mlékem.

2. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 20 minut.

3. Po upečení necháme vychladnout a každý čtverec nařízneme v místě spojení.

Upečeme v troubě s rozřízneme.
Zdroj: appetizing.baking, Upečeme v troubě s rozřízneme.

4. Smetanu vyšleháme za přidání cukru na hustou šlehačku, vmícháme sýr a marmeládu.

5. Krém naplníme do cukrářského sáčku a plníme pirožky v místě rozříznutí.

Naplníme připraveným krémem.
Původ: appetizing.baking, Naplníme připraveným krémem.

6. Krém následně ozdobíme ovocem.

Krém zdobíme ovocem
Původ: appetizing.baking, Krém zdobíme ovocem

Po vychladnutí můžete pirožky ozdobit moučkovým cukrem nebo čokoládovou polevou. Přejeme vám dobrou chuť.

Sladké ovocné pirohy

Sladké ovocné pirožky s opečenou strouhankou – originální recept, který je vzpomínkou na dětství

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest