Vláčná a měkká textura s vůní jablek vás přenese do dětství. Dezertů z jablek existuje nespočet, tyto křehké sušenky jsou však mimořádně jednoduché a potěší každého, kdo zrovna usrkává z hrnku kávy nebo čaje. Zároveň si je snadno vezmete s sebou v krabičce do práce nebo dětem do školy na sladkou svačinu. Doma jim s oblibou říkáme minutové sušenky, protože většinou zmizí do jedné minuty a nic nezbude.
Tento recept na jablečné sušenky je velice jednoduchý a suroviny jsou poměrně obyčejné a snadno dostupné. Pokud si je budete chtít malinko vylepšit, upusťte uzdu své fantazie a přidejte do těsta například skořici, muškátový oříšek nebo zázvor. V těstě se skvěle budou vyjímat také nasekané ořechy, mandle nebo rozinky.
Recept na vláčné jablečné sušenky: Rychlé, jednoduché a velmi chutné
Délka pečení v troubě 20 minut.
Ingredience pro přípravu jablečných sušenek
- 2 vejce
- 100 g cukru
- špetka soli
- 100 g měkkého másla
- 320 g hladké mouky (nebo více dle potřeby)
- 14 g prášku do pečiva
- 2 jablka
- moučkový cukr
- skořice nebo muškátový oříšek (dle chuti, pokud máte rádi)
Postup přípravy
1. V míse vyšleháme vejce, špetku soli a cukr do světlé pěny a poté přidáme změklé máslo.
2. Opět prošleháme a přidáme mouku s práškem do pečiva.
3. Vyšleháme a vypracujeme těsto.
4. Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme do těsta na malé kostičky.
5. Promícháme s těstem na plech vyložený pečícím papírem vytvoříme po lžíci bochánky, naše sušenky.
6. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme 20 minut dozlatova.
7. Posypeme moučkovým cukrem.
Sušenky na cestu
Sušenky jsou velmi oblíbené i proto, že jsou poměrně trvanlivé a dají se vzít na výlety i dlouhé cesty. Pečení částečně zakonzervuje i jablka, ale nezapomeňte, že jablečné sušenky nebudou tak trvanlivé, jako klasické sušenky suché.
