5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Grilovaný losos se smetanovou omáčkou ze sušených rajčat je hotový za pouhých 30 minut. Je to tedy ideální pokrm v pracovním týdnu nebo prostě kdykoliv, když člověk nemá moc času nebo nechce dlouho vařit.

Grilovaný losos je lahodný pokrm, který spojuje jemnost lososa a krémové omáčky.
Sušená rajčata dodávají omáčce zajímavou nasládlou chuť a tak podtrhnou bohatost smetanové omáčky. Šalotka a česnek dodávají zase vrstvu úžasného aroma, zatímco špenát krásně vše doplní a nutričně vyváží.

Jeden trik, jak dát lososu extra chuť – opékáme ho na oleji ze sušených rajčat. Křupavý losos, sušená rajčata a česnekovo-smetanová omáčka = svatá trojice ?. U nás je losos oblíbená ryba, a tak rádi zkoušíme různé varianty. Tato verze nám velmi chutná, vyzkoušejte a poznáte sami. Čas přípravy pokrmu je 10 minut, délka vaření je 20 minut.

Obrázek: cooky.cz, Rychlý recept na grilovaného lososa

Recept na Smetanového lososa se sušenými rajčaty a špenátem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4 porce

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • sporák

Suroviny

  • 4 filety lososa (jeden filet 150g)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 hrnku nakrájených sušených rajčat
  • 1/2 hrnku nakrájené nadrobno šalotky
  • 3 stroužky česneku (prolisovaného)
  • 3 hrsti čerstvého špenátu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce rostlinného oleje (je možné nahradit olejem ze sušených rajčat)

Postup 

  • Nejprve si osolíme a opepříme lososa
  • Následně opečeme lososa, v hlubší pánvi, na oleji cca 4 minuty z každé strany
  • Jakmile je losos hotový, vyjmeme ho z pánve na talíř a přikryjeme alobalem, abychom zachovali losos teplý
  • Na pánvi po lososovi orestujeme šalotku, jakmile zesklovatí přidáme sušená rajčata a prolisovaný česnek, promícháme a po minutce přidáme smetanu
  • Vše důkladně promícháme a přidáme čerstvý špenát
  • Jakmile špenát “zvadne”, povaří se, vše osolíme a opepříme dle chuti
  • Poté přidáme do smetanové omáčky hotový losos, minutku společně povaříme a máme hotovo
  • ososa podáváme s oblíbenou přílohou (brambor, rýži, noky, těstoviny, apod.) Nechte si chutnat

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 300 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: česnek, grilovaný losos, losos, smetana, Špenát, sušená rajčata


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest