5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tito šneci jsou výborní jak teplí tak studení a připravené je máte za méně než 2 hodiny, vyžadují jednoduché ingredience. Jsou ideální pro zvláštní příležitosti, a nebo si je můžete vychutnat k snídani v kteroukoli roční dobu. Uvidíte, že na těchto šnecích si pochutná celá rodina a dlouho doma nevydrží.

Toto sladké pečivo připravujeme z kynutého těsta. Ke skořicovým šnekům na závěr připravíme krémovou polevu, která je složena z krémového sýra typu Philadelphia apod. Potřeme šneky ještě v pekáči a máme hotovo. Tento sladký dezert zaručeně dlouho nevydrží a jen se po něm zapráší.

Zdroj obrázku: cooky.cz, videorecept na Skořicoví šneci s krémovou polevou

Recept na Skořicové šneky s krémovou polevou

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 40 minut
Čas vaření 25 minut
Kynutí na teple 30 minut
Celkový čas 1 hodina 35 minut
Porcí 4 osoby
Příprava sladkých Skořicových šneků Vám zabere 40 minut, kynutí na teple 30 minut a pečení 25 minut. Z těchto ingrediencí budete mít 12 šneků

Potřebné vybavení

  • Trouba

Suroviny

Ingredience na přípravu kynutého těsta na šneky:

  • 4,5 až 5 hrnků hladké mouky
  • 1/3 hrnku krystalového cukru (75g)
  • 1 ks čerstvého droždí
  • 1 lžička soli
  • 1,5 hrnku vody
  • 6 lžic másla (85 g)
  • 1 ks vejce (ideálně větší)
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 lžička kardamonu

Ingredience na náplň šneků:

  • 1/4 hrnku másla, pokojová teplota (55g)
  • 1/2 hrnku třtinového cukru (100g)
  • 1 lžíce skořice

Ingredience pro přípravu krémové polevy:

  • 100 g smetanového sýru, pokojová teplota
  • 1/4 hrnku másla, pokojová teplota (55g)
  • 1 hrnek moučkového cukru (120g)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu

Postup 

Nejprve si zaděláme těsto:

  • Do velké mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr a nakonec teplou vodu, vše dobře promícháme
  • Pak přidáme zbylé suroviny: mouku, vejce, kardamon, citronovou kůru, vlažné máslo a sůl
  • Vše důkladně prohněteme nebo použijeme kuchyňského robota
  • V tepelně bezpečné misce smíchejte vodu a máslo (nakrájené na polévkové lžíce). Těsto má mít hladkou hmotu, která je měkká a lepkavá, ale ne příliš. Čistým prstem vtlačíme do těsta. Pokud se vám na prst lepí mouka, přidáme další 1/4 hrnku mouky a prohněteme
  • Těsto necháme kynout v teple. Urychlíte si kynutí, když dáme mísu do hrnce s teplou vodou, tak budete mít těsto vykynuté do 30 minut
  • Vykynuté těsto přendáme na lehce pomoučněnou plochu a vytvarujeme pomocí válečku do tvaru obdélníku
  • Rozetřeme na těsto náplň do šneku: smíchané máslo pokojové teploty s cukrem a skořicí
  • Jakmile máme těsto souměrně pokryté náplní, začneme rolovat
  • Srolované těsto porcujeme na 12 souměrných válečků
  • Válečky vložíme do pekáčku, který je vymazaný máslem
  • Necháme válečky vykynout v pekáčku dalších min. 20 minut, ideálně přikryté utěrkou

Pečení:

  • Předehřejeme si troubu na 180 C. Pečeme 20–25 minut nebo dokud nejsou vršky světle zlatavě hnědé
  • Zatímco šneci chladnou, uděláme si polevu

Krémová poleva:

  • V misce smícháme vidličkou – smetanový sýr, máslo a vanilkovou esenci
  • Suroviny by měly být pokojové teploty, aby poleva nebyla hrudkovitá

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Přejeme dobrou chuť. Jedná se o pochoutku, která u nás doma zmizela během jednoho večera.
Cena: 200 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dezert, krémová poleva, skořice


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest