5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Majonéza je velmi oblíbeným dochucovadlem a dresinkem. Její cena v obchodech je ale v poslední době vysoká a často se vyplatí připravit si domácí. Není nic jednoduššího, než si oblíbenou omáčku připravit doma – existuje mnoho variant a receptů.

Mnoho receptů se dá připravit ve své odlehčené verzi, za pomoci lehčích a méně kalorických surovin. Překvapením je, že takovým způsobem si můžeme připravit i majonézu. Z receptu na ní můžeme vynechat i základní surovinu, kterou je vajíčko.

Obrázek: cooky.cz, Recept na domácí majonézu

Recept na Domácí majonézu bez použití vajec.

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Celkový čas 10 minut
Porcí 8 porcí
Majonézu, kterou známe z obchodů, si doma můžeme připravit v odlehčené verzi

Potřebné vybavení

  • ruční mixér

Suroviny

  • 150 mililitrů mléka
  • 300 mililitrů slunečnicového oleje
  • 0,5 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 0,5 lžičky hořčice

Postup 

  • Do nádoby, která patří k ručnímu mixéru, si nalijeme mléko a olej.
  • Směs vyšleháme do husté hmoty.
  • Jakmile máme požadovanou konzistenci, přidáme sůl, cukr, citronovou šťávu a hořčici.
  • Směs opět krátce prošleháme.
  • Hotovou majonézu přendáme do nádoby na skladování a dáme do chladu.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Majonéza se hodí do salátu, jako příloha k mnoha pokrmům, k masu nebo do sendvičů.
  • V lednici tato majonéza vydrží až týden.
Jak si připravujete domácí majonézu nebo tatarku? Vložte svůj recept ZDE a podělte se o Vaše zkušenosti s ostatními.
Cena: cca do 40 Kč
Chod: Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dresink, majonéza, omáčka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest