V tomto receptu najdete jednoduchý návod, jak připravit hruškový koláč s marcipánem a srdíčkovými sušenkami. Mimochodem skvělý recept na Valentýna. Tento dort kombinuje jemnou chuť hrušek, sladkost marcipánu a křehkost srdíčkových sušenek. Hrušky můžeme v receptu nahradit i jablky. Jedná se o dezert ideální pro slavností příležitosti i romantické chvíle.

Dávka je plánovaná pro formu o průměru 26 cm, chcete-li dezert větší, přidejte si adekvátní množství ingrediencí. Hrušky nebo i jablka můžete do koláče přidat jak čerstvé, tak kompotované. Dezert se stane určitě oblíbeným ve vaší rodině, jak pro svojí jednoduchost, tak pro jemnost a lahodnost chutí a bude nezbytnou součástí vašich oblíbených receptů na každý den.

Recept na hruškový koláč s marcipánem z jednoduchého těsta

Ingredience na přípravu

Jednoduché koláčové těsto

  • 150 g mouky
  • 40 g cukru
  • špetka soli
  • 75 g studených kousků másla
  • 1 vejce
  • trochu studené vody

Hrušková náplň

  • 3 hrušky
  • 170 g marcipánu
  • šťáva z 1 citrónu
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 5 vajec
  • 125 g cukru
  • kůra z 1 citrónu
  • trochu moučkového cukru

Postup

1. V šlehači smícháme suché ingredience pro přípravu těsta a přidáme vejce s trošku studené vody dle potřeby. Vyšleháme a poté ručně zpracujeme těsto.

Vypracujeme těsto.
Zdroj: ackysrezeptewelt, Vypracujeme těsto.

2. Těsto necháme v chladu 30 minut odležet a zatím si připravíme náplň.

3. Hrušky oloupeme a zbavíme jádřince. Ukrojíme špičatou část hrušky od stopky a půlku hrušky nakrojíme dle fotografie. Hrušky polejeme citrónovou šťávou.

Hrušky nakrojíme.
Zdroj: ackysrezeptewelt, Hrušky nakrojíme.
Hrušky pokapeme citroónovou šťávou,
Zdroj: ackysrezeptewelt, Hrušky pokapeme citrónovou šťávou.

4. V misce vyšleháme změklý marcipán se smetanou, přidáme vejce, cukr a kůru z citrónu a stále šleháme.

Vyšleháme marcipánový krém.
Zdroj: ackysrezeptewelt, Vyšleháme marcipánový krém.

5. Těsto rozválíme přes pečící papír do kulaté formy (i na strany formy), nalijeme marcipánovou náplň a poklademe nakrojené hrušky.

Těsto, krém a hrušky nandáme do formy.
Zdroj: ackysrezeptewelt, Těsto, krém a hrušky nandáme do formy.

6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.

Obrázek receptu na čokoládový koláč s hruškami.

Čokoládový koláč s hruškami s bohatou chutí – dokonalé spojení chutí

Pečeme v troubě.
Zdroj: ackysrezeptewelt, Pečeme v troubě.

7. Zdobíme malými srdíčky upečenými z jemného (např. lineckého) těsta a poprášíme moučkovým cukrem.

Zdobíme upečenými srdíčky.
Zdroj: ackysrezeptewelt, Zdobíme upečenými srdíčky.

Tipy na závěr

Dezert zdobíme srdíčkovými sušenkami a to buď koupenými v obchodě, anebo, pokud máte čas a chuť, sušenky si z jemného těsta upečete sami doma. Kromě moučkového cukru můžetek poprášení použít trochu mleté skořice.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest