Lotuskový dezert se sýrem Mascarpone spojuje jemnost a vláčnost sýru Mascarpone a karamelovou chuť sušenek Lotus. Jeho příprava je jednoduchá, servírujeme jej do skleniček s přidáním dalších ingredienci a hezky nazdobený. Tento dezert je vhodný jako rychlé pohoštění, pohoštění na dětské oslavy, ale i jako sladká tečka po dobrém obědě či večeři.
Recept na Lotuskový dezert s Mascarpone do skleničky
Ingredience na přípravu
- 1 smetana na šlehání (min. 33%)
- 250 g Mascarpone
- 2 PL kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti
- 1/2 balíčku Lotus sušenek
Postup
1. V šlehači si společně vyšleháme vychlazený Mascarpone a vychlazenou smetanu do hustého krému.
2. Připravíme si 4 skleničky a budeme do nich vrstvit vždy jednu rozdrobenou Lotus sušenku a 2 lžíce Mascarpone.
3. Poslední horní vrstvu ozdobíme polovinou rozdrcené sušenky a polovinou celé. P
4. Pohárky můžeme ihned podávat nebo nechat v lednici do druhé dne.
Tip
Dezert je výborný i s přidáním čerstvého nebo drobného mraženého lesního ovoce (borůvky, rybíz, maliny).