Lotuskový dezert se sýrem Mascarpone spojuje jemnost a vláčnost sýru Mascarpone a karamelovou chuť sušenek Lotus. Jeho příprava je jednoduchá, servírujeme jej do skleniček s přidáním dalších ingredienci a hezky nazdobený. Tento dezert je vhodný jako rychlé pohoštění, pohoštění na dětské oslavy, ale i jako sladká tečka po dobrém obědě či večeři.

Recept na Lotuskový dezert s Mascarpone do skleničky

Ingredience na přípravu

  • 1 smetana na šlehání (min. 33%)
  • 250 g Mascarpone
  • 2 PL kokosového cukru či jiného sladidla dle chuti
  • 1/2 balíčku Lotus sušenek

Postup

1. V šlehači si společně vyšleháme vychlazený Mascarpone a vychlazenou smetanu do hustého krému.

Vyšleháme Mascarpone se smetanou.
Zdroj: ronijhone, Vyšleháme Mascarpone se smetanou.

2.  Připravíme si 4 skleničky a budeme do nich vrstvit vždy jednu rozdrobenou Lotus sušenku a 2 lžíce Mascarpone.

Začneme vrstvou rozdrcených sušenek Lotus.
Zdroj: ronijhone, Začneme vrstvou rozdrcených sušenek Lotus.

3. Poslední horní vrstvu ozdobíme polovinou rozdrcené sušenky a polovinou celé. P

Vrstvy střídáme.
Zdroj: ronijhone, Vrstvy střídáme.

4. Pohárky můžeme ihned podávat nebo nechat v lednici do druhé dne.

Zdobíme rozdrcenou a celou sušenkou.
Zdroj: ronijhone, Zdobíme rozdrcenou a celou sušenkou.

Tip

Dezert je výborný i s přidáním čerstvého nebo drobného mraženého lesního ovoce (borůvky, rybíz, maliny).

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest