Tato pikantní sýrová kapsa s překvapením je dokonalou kombinací jemného hermelínu, výrazných tvarůžků, šťavnatých rajčat a pikantní debrecínky. To vše zabalené do křupavého listového těsta. Zkoušela jsem už různé sýry v kombinaci s listovým těstem, ale tato kombinace tvoří dohromady jedinečnou chuťovou explozi.

Dobře se hodí jako malé slavnostní pohoštění, rychlá večeře nebo sytá svačina. Máte-li rádi pikantnější pokrmy, přidejte do jídla feferonku. Vaši přátelé tento pokrm určitě rádi uvítají jako větší snack k pivu a věřte, že si jej všichni zamilují a nebudou si umět představit párty bez něj.

Recept na pikantní sýrovou kapsu

Ingredience potřebné na přípravu hermelínového překvapení neboli sýrovou kapsu z listového těsta

  • 1 rozválené listové těsto
  • 1 Hermelín
  • 50 g Tvarůžků
  • 100 g Debrecínky (může být jiná výrazná uzenina)
  • 1 větší rajče (nebo sušená rajčata)
  • 1 malá cibule
  • 1 vejce (na potření)
  • 1 lžíce hořčice (volitelné)
  • sůl a pepř dle chuti
  • kmín nebo sezam na posypání

Postup přípravy pikantní sýrové kapsy s překvapením

1. Hermelín si n nakrájíme na plátky, tvarůžky na menší kousky

Foto: Cooky.cz, hermelín v listovém těstě

2. Rajčata nakrájíme na plátky, cibuli na drobno

3. Uzeninu necháme v plátcích anebo nakrájíme na proužky.

4. Rozválené těsto rozdělíme na 2 stejné díly.

Recept na hermelín v listovém kabátku

Hermelín v listovém kabátku se slaninovým nebo šunkovým překvapením

Hlavní obrázek nakládaného hermelínu

Nakládaný hermelín s olivami, bazalkou a sušenými rajčaty

5. Spodní část potřeme hořčicí (volitelné), poklademe uzeninou, rajčaty, hermelínem, tvarůžky, cibulí, lehce osolíme a opepříme.

6. Přiklopíme druhou částí těsta a okraje pevně spojíme.

7. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem nebo sezamem.

8. Pečeme v předehřáté trouby na 190 stupňů 25 minut, dokud těsno nezezlátne.

Obrázek receptu na Pikantní sýrovou kapsu neboli Hermelín v listovém těstě.
Foto: cooky.cz, Recept na Pikantní sýrovou kapsu neboli Hermelín v listovém těstě.

Servírování

Po upečení nechte chvíli vychladnout, aby se náplň ustálila.

Podávejte teplé s čerstvým salátem nebo dipem.

Místo Hermelínu můžete použít například Camembert.

Obrázek receptu na Skvělé jednohubky k vínu i pivu, takové jsou smažené hermelínové kuličky se slaninou

Hermelínové kuličky se slaninou: Originální jednohubky k pivu i vínu

Obrázek receptu na Hermelinový salát na jednohubky

Hermelínový salát na jednohubky

pozn.: částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest