5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tento recept na hovězí na asijský způsob ukazuje, jak snadno připravit chutné hovězí jídlo i z levnějšího kusu masa. Díky použití zázvoru a ústřicové omáčky získáte bohatou chuť a jemnou texturu masa, které bude perfektně doplněné křupavou zeleninou. Celý pokrm připravíte na jedné pánvi během pár minut.

Začneme tím, že očistíme hovězí maso, odstraníme nežádoucí části a nakrájíme ho na tenké nudličky proti vláknu. Pro zjemnění masa použijeme sodu a necháme ji působit 15–20 minut. Poté maso dobře opláchneme, dochutíme zázvorem, česnekem, černým pepřem a dalšími kořeními a necháme ho marinovat. Na pánvi maso opečeme po malých dávkách, aby se nepřeplnila, a poté ho odložíme stranou. Ve stejné pánvi osmažíme česnek, feferonku, mrkev, cibuli a papriky, dokud zelenina nezměkne. Přidáme trochu sójové a ústřicové omáčky, kukuřičného škrobu a vody. Nakonec vrátíme maso do pánve, promícháme a necháme omáčku zhoustnout.

Hovězí na asijský způsob se zeleninou na jedné pánvi

Recept na rychlé hovězí s paprikou a cibulí na jedné pánvi

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 4 porce
Lahodné hovězí s paprikou a cibulí na jedné pánvi, připravené za 20 minut

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (levnější kus, např. kližka)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • ¾ lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce praženého sezamového oleje (nebo jiného oleje)
  • 2 papriky (libovolné barvy)
  • 2 červené cibule
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku (do zeleniny)
  • feferonka (dle chuti)
  • ½ lžičky koření na kuře
  • 60 ml vody
  • sezamový olej (volitelné)

Postup 

  • Hovězí maso očistíme, odstraníme blanité části a nakrájíme na tenké nudličky proti vláknu.
  • Pro zjemnění masa přidáme jedlou sodu a maso zakryjeme vodou. Necháme působit 15–20 minut.
    Očištění

    Příprava hovězího masa na pokrm

  • Maso dobře opláchneme, slijeme a ochutíme zázvorem, černým pepřem, česnekem, kořením na kuře a kukuřičným škrobem. Přidáme ústřicovou a sójovou omáčku, med a sezamový olej. Směs dobře promícháme a necháme 20–30 minut marinovat.
    Recept na hovězí na asijský způsob

    Hovězí na asijský způsob se zeleninou na jedné pánvi

  • Mezitím nakrájíme papriky, cibuli a mrkev na tenké proužky.
    Marinování

    Marinování hovězího masa

  • Rozpalte pánev na vysoký plamen, přidejte olej a maso opečte ve 2-3 dávkách. Každou dávku restujeme 2-3 minuty, dokud maso nezhnědne.
  • Maso vyjmeme z pánve a do stejné pánve přidáme další olej. Osmažíme česnek, feferonku a zázvor asi 1 minutu.
  • Přidáme mrkev a smažíme 2–4 minuty na vysokém plameni.
    Recept na hovězí na asijský způsob

    Hovězí na asijský způsob se zeleninou na jedné pánvi

  • Přidáme cibuli a papriky a opět smažíme další 2–3 minuty.
  • Přidáme koření na kuře, sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, kukuřičný škrob a vodu.
    Maso se zeleninou

    Hovězí maso připravované se zeleninou

  • Vrátíme maso do pánve a vaříme za občasného míchání 3 minuty, dokud omáčka nezhoustne.
    Recept na hovězí na asijský způsob

    Hovězí na asijský způsob se zeleninou na jedné pánvi

  • Hotové jídlo podáváme s nasekanou zelenou cibulkou a trochou sezamového oleje.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Asijská
Klíčové slovo: asijské recepty, čína, hovězí čína, hovězí maso, med, sezamový olej, sojová omáčka


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest