5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Kombinace vepřového masa a hořčice zní jako pravá delikatesa. Pokud se odvážíme připravit si maso naložené v hořčici, budeme výsledným pokrmem více než příjemně překvapeni.

Připravit si chutné, šťavnaté a nevysušené vepřové maso se může zdát jako oříšek. Opak je ale pravdou, příprava se může zdát zdlouhavá, ale rozhodně není náročná. A výsledek, který se nám poté ocitne na talíři, rozhodně stojí za to.

Recept na vepřové maso připravené v hořčičném kabátku

Recept na Vepřové maso v hořčično-medovém kabátku

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 2 hodiny 40 minut
Doba marinování masa 1 den
Celkový čas 1 den 3 hodiny
Porcí 4 porce
Kombinace vepřového masa a hořčice je klasická, hořčici ale můžeme využít již během přípravy, jako jednu ze surovin

Potřebné vybavení

  • Pekáč
  • Alobal

Suroviny

  • 1 kilogram vepřového masa
  • 6 lžič hořčice (můžeme použít jeden druh, nebo dva zkombinovat v poměru 1:1)
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, pepř, feferonka

Postup 

  • Maso si nejprve omyjeme a očistíme.
  • Připravíme si marinádu, na kterou je zapotřebí smíchat hořčici s medem.
  • Marinádu dochutíme solí, pepřem a také feferonkou.
  • Česnek si nakrájíme na malé kousky.
  • Maso si nakrájíme podélnými řezy, do kterých vložíme připravený česnek.
  • Nyní na něj přidáme marinádu, posypeme plátky červené cibule a vybraným kořením.
  • Takto připravený pokrm dáme do lednice odležet minimálně přes noc.
  • Druhý den dáme naložené maso do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů.
  • Misku s masem zakryjeme alobalem, ten po 40 minutách pečení sundáme.
  • Maso pečeme ještě 1,5 – 2 hodiny, poté můžeme servírovat.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • K pokrmu se hodí jako příloha lehký zeleninový salát nebo brambory.
Jak připravujete maso Vy? Máte nějaký inspirativní recept, který byste rádi ukázali ostatním? Můžete vložit Váš recept ZDE.
Cena: do 140 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: hořčice, med, vepřové maso


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest