Kombinace vepřového masa a hořčice zní jako pravá delikatesa. Pokud se odvážíme připravit si maso naložené v hořčici, budeme výsledným pokrmem více než příjemně překvapeni.
Připravit si chutné, šťavnaté a nevysušené vepřové maso se může zdát jako oříšek. Opak je ale pravdou, příprava se může zdát zdlouhavá, ale rozhodně není náročná. A výsledek, který se nám poté ocitne na talíři, rozhodně stojí za to.
Recept na Vepřové maso v hořčično-medovém kabátku
Kombinace vepřového masa a hořčice je klasická, hořčici ale můžeme využít již během přípravy, jako jednu ze surovin
Potřebné vybavení
- Pekáč
- Alobal
Suroviny
- 1 kilogram vepřového masa
- 6 lžič hořčice (můžeme použít jeden druh, nebo dva zkombinovat v poměru 1:1)
- 1 polévková lžíce medu
- 1 červená cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl, pepř, feferonka
Postup
- Maso si nejprve omyjeme a očistíme.
- Připravíme si marinádu, na kterou je zapotřebí smíchat hořčici s medem.
- Marinádu dochutíme solí, pepřem a také feferonkou.
- Česnek si nakrájíme na malé kousky.
- Maso si nakrájíme podélnými řezy, do kterých vložíme připravený česnek.
- Nyní na něj přidáme marinádu, posypeme plátky červené cibule a vybraným kořením.
- Takto připravený pokrm dáme do lednice odležet minimálně přes noc.
- Druhý den dáme naložené maso do trouby, kterou jsme si předehřáli na 180 stupňů.
- Misku s masem zakryjeme alobalem, ten po 40 minutách pečení sundáme.
- Maso pečeme ještě 1,5 – 2 hodiny, poté můžeme servírovat.
Poznámky
- K pokrmu se hodí jako příloha lehký zeleninový salát nebo brambory.